11 Places for Eggs Benedict in Vilnius. My Best and Worst Experiences.

Laikui bėgant vis geriau ir geriau suprantu "Julie and Julia" filme išgirstą frazę, - "Jei žinočiau, jog iki mano gyvenimo pabaigos liko tik trisdešimt dienų, aš visas jas praleisčiau valgydama sviestą", - iš tiesų - sviesto savo gyvenime ieškau visur - rytiniame prancūziškame raguolyje, mamos išvirtoje manų košėje, gardžiausiame bechamel'io padaže, rudeniniame obuolių pyrage ir netgi "Benedikto kiaušiniuose".
Juk viskas, kas savyje turi bent lašelį tikro, grietinėle kvepiančio sviesto yra kažkas nepaprasto. Kažkas, kas tirpdamas burnoje tave priverčia užsimerkti, o vėliau veide palieka tik palaimingą nuoširdų šypsnį.

Keletą mėnesių vaikštinėjau po skirtingas Vilniaus vietas ir bandžiau jose siūlomą pusryčių meniu. Ne paslaptis, jog vienas mėgiamiausių ryto patiekalų man - "Benedikto kiaušiniai". Negaliu atsispirti puikios sviestinės bandelės, traškios šoninės, šilkinio kiaušinio ir to, nelengvai pažabojamo hollandaise padažo deriniui. Tikras sviestas mano širdžiai.

Todėl ir nusprendžiau pasidalinti su jumis savo įspūdžiais apie 11 skirtingų vietų, kuriose ragavau "Benedikto kiaušinius". Kas mane nuvylė ir ką iki šiol rekomenduoju draugams tuoj pat papasakosiu jums.

*********

"The day there's a meteorite heading toward the earth and we have thirty days to live, I am going to spend it eating butter", - I actually couldn't agree more with this phrase that I heard while watching one of my favorite all-time movies - "Julie and Julia". I really search for butter everywhere - in my morning croissant, in mom's baked apple cake, in most delicious bechamel sauce and... in "Eggs Benedict".
Isn't it true that everything that contains at least one tablespoon of perfect fresh and golden butter is something incredible? Something that makes you close your eyes while melting in your mouth. Something that leaves only a satisfied smile on your face.

After coming back from Paris (which was almost one year ago), I visited and tried so many new places in Vilnius. A very big part of them was all about breakfast. Beautiful fluffy pancakes, buttery croissants and, of course, my beloved breakfast dish - "Eggs Benedict". Thing that I just can't say "NO" to. And I actually don't.

That's why I decided to write this post and share with you my experience while searching for best "Eggs Benedict" in Vilnius. I have 11 different places and I'm ready to tell you which ones are the best and which ones are the worst for trying the classic "Eggs Benedict". Let's begin.


Sugamour 6,5eur *

Bene populiariausia pusryčių vieta Vokiečių gatvėje - restoranas "Sugamour" siūlo net keletą "Benedikto kiaušinių" variacijų. Čia "Benediktą" pusryčiams ragavau dukart: pirmą kartą seniai pavasarį, pačioje "Sugamour" susikūrimo pradžioje. Tuomet likau patenkinta pusryčiais ir viską detaliai aprašiau blog'e. Na, o antrąjį kartą čia lankiausi rudenį ir jau tuomet pastebėjau, kad patiekalų kainos per pusmetį į viršų šoktelėjo gana aukštu šuoliu.. Nežinau, ar šis faktas turėjo įtakos "Benedikto kiaušinių" skoniui, tačiau akivaizdžiai padidėjusi patiekalų kaina neabejotinai turėtų reikšti ir išlaikytą maisto kokybę - deja, to pasakyti apie "Sugamour" ruošiamus "Benedikto kiaušinius" negalėčiau. Likau nusivylusi netolygia hollandaise padažo tekstūra, vienas kiaušinis buvo geriau išviręs nei kitas, o angliškoji bandelė, ant kurios "Sugamour" ir patiekia "Benedikto kiaušinius" - tiesiog neįsiminė.

*********

One of the most popular breakfast spots here in Vilnius - "Sugamour" offers at least few different "Eggs Benedict" variations. Here I tried this dish twice. First time it was at spring, when this place was just opened. I actually liked my experience at "Sugamour" then. I even wrote a separate article on my blog about this place. Second time I came here when it was autumn and I was so shocked that prices here grew up so fast only in a few months. I don't know whether this fact had an impact to the taste of my dish, but the more it costs - more you expect. That time I was not impressed by their "Eggs Benedict". Especially sauce which was not silky and the bun which was nothing special.


Panama Food Garden 7,5eur *

Vieni brangiausių "Benedikto kiaušinių", kuriuos valgiau Vilniuje buvo mano pamėgtame restorane "Panama Food Garden" - tiesa, pusryčių patiekalu tuomet likau smarkiai nusivylusi - angliškoji bandelė buvo sausa ir kieta, padažas - per skystas ir beskonis. Vienintelis dalykas, tuomet išgelbėjęs situaciją buvo nuostabi "Panama Food Garden" aplinka ir nepaliaujamas restorano kūrybiškumas - "Benedikto kiaušiniai", nors ir nevykę, tačiau pateikti gražiai.
Vis dėlto, vėl jų ragauti čia nesiryžčiau, ši vieta akivaizdžiai laimi pietų, bet ne pusryčių kategorijoje.

*********

One of the most expensive "Eggs Benedict" that I tried in Vilnius was in the restaurant called "Panama Food Garden". And actually that time I was very disappointed by one of my favorite restaurants, because "Eggs Benedict" they made was pretty impossible to eat - the bun was hard and dry, hollandaise sauce - too liquid and didn't have any taste. One thing that made our breakfast a bit better was an amazing creativity of "Panama Food Garden" - even though, I didn't like the taste of "Eggs Benedict", they were very nicely served.
Anyway, I wouldn't try "Eggs Benedict" here again. This place is a queen if we talk about daily lunch, but very poor if we talk about "best Eggs Benedict in town".


Kavos Era 5,5eur *

Apie "Kavos Erą" daug kalbėti tikriausiai nereikia - "Benedikto kiaušiniai" čia - be konkurencijos skaniausi. Angliška bandelė visuomet pamalonina gomūrį savo švelnia, sviestine (!) tekstūra, skrudinta šoninė ar švelni, minkšta lašiša - niekuomet nenuvilia savo kokybe, kiaušiniai - paruošti be priekaištų, o padažas... padažas tiesiog puikus. Toks, koks ir turi būti. Tiesa, be viso to, "Kavos Eroje" be galo jauku gurkšnoti rytinę kavą ir pro didelius langus stebėti pravažiuojančias mašinas. Viena mėgstamiausių pusryčių vietų mieste.

*********

I don't need to talk much about the place called "Kavos Era" - here "Eggs Benedict" are simply the best. English muffin always satisfies my stomach by its silky and buttery texture, slightly smoked salmon or crispy bacon - never disappoints, eggs - always prepared perfectly and the sauce... sauce is simply the best. Just as it's supposed to be. Besides of that, here in "Kavos Era" it is very nice to sit and slowly drink your morning coffee while observing the street. Definitely one of my favorite places to have breakfast at.


Kablys - (tuomet "Kablio" brunch kaina siekė 10eur *)

"Kablyje" "Benedikto kiaušiniai" patiekiami ant poliarinės duonos - negalėčiau teigti, jog ja mėgavausi labiau nei tradicine angliška bandele, tačiau idėja originali, įdomi ir... tikrai skani. Ši, gana paprasta ir tuo pačiu inovatyvi "Benedikto kiaušinių" variacija patiks naujų potyrių mėgėjams. Ragaukite sekmadienio brunch arba šeštadienio vėlyvųjų pusryčių metu.

*********

In "Kablys" "Eggs Benedict" are served on polar bread. I couldn't say that I enjoy it more than English muffin, but I think that this idea is very original, interesting and... tasty. Pretty simple, but at the same time unusual version of "Eggs Benedict" will be appreciated by those who love discovering new flavors. Try it during "Kablys" Sunday brunch or late Saturday breakfast. 


Marsas - 5,5eur *

Prisimenu, jog grįžusi iš sekmadienio pusryčių "Marse", nekantravau kuo greičiau su jumis pasidalinti savo patirtimi. Tai padariau savo "Instagram" (@lepresttige) paskyroje, tačiau džiaugiuosi gavusi progą viską detaliau papasakoti blog'e. Visų pirma - tikėsite tuo, ar ne - tai buvo vieni skaniausių "Benedikto kiaušinių" Vilniuje (nepaisant ne itin patrauklaus vaizdo lėkštėje), tačiau šis faktas tapo "besvoriu" susidūrus su itin nemaloniu ir nesvetingu "Marso" priėmimu.
Jei vis dėlto ryšitės paragauti "Marso" pusryčių - būkite nusiteikę, jog  maistą teks valgyti bare - turiu omenyje - vietoje, kur dar prieš kelias valandas alus liejosi laisvai ir, panašu, dar nespėjo "išgaruoti". Taip pat pasiruoškite, jog jokio malonaus pasisveikinimo ar klausimo - "ką užsisakysite?", - čia nesulauksite. Tuos gardžius "Benedikto kiaušinius" reikės kone pačiam pasigaminti. Na, ne, šiek tiek "perspaudžiau". Tačiau pusryčių eiga tikrai priklausys nuo už baro besisukiojančio darbuotojo nuotaikos.
Tačiau reziumuojant "Marso" "Benedikto kiaušinius" noriu pasidžiaugti puikia sviestine bandele, kuri šiame patiekale neabejotinai groja vieną svarbiausių natų.

*********

I remember that after coming back from "Marsas" breakfast I was very excited to share my experience with all of you. I did it on my Instagram account, but I'm happy that I have opportunity to say something about this experience after few months. First of all, believe it or not - these "Eggs Benedict" was one of the best I've ever had (not paying attention to a bit poor appearance on the plate), but this was nothing comparing with a rude and unpleasant service they offer. If you will decide to try these "Eggs Benedict" - be prepared that you will have to eat your food in the bar. Which means that few hours before people were drinking beer here that you can still smell. Also be prepared for a rude service and don't wait till bartender say "hello" to you - it just won't happen.
Anyway, I still want to say that English muffin that "Marsas" use for their "Eggs Benedict" is one of the best I have ever tried - very buttery, a bit crispy and nicely golden.


Stebuklai - 6eur *

Viso Vilniaus liaupsinamas "Stebuklų" "Benedikto kiaušinis" man buvo vienas neįsimintiniausių. Tiesą sakant, praėjus kelioms minutėms po pusryčių jau neatsiminiau jokių potyrių ir pojūčių. Tai buvo tiesiog gražiai atrodantis patiekalas su kokybiška lašiša ir jokios žinutės neperduodančia "angliška bandelė". Atleiskite, bet abu kartus atmintyje išliko tik gražūs ir stilingi "Stebuklų" indai.

*********

"Stebuklai" is a place that all Vilnius appreciates for their "Eggs Benedict". I was really curious to try it and I did it twice, but both of the times I was just.... disappointed. It was only nice-looking dish without a character. I didn't enjoy English muffin at all.. But plates and cups they use are very stylish and nice. This I agree with people of Vilnius.


Valgomasis - (tuomet "Valgomojo" brunch kaina siekė 15eur *)

Jaukusis "Valgomasis" nustebino savo išmone - "Benedikto kiaušiniai", patiekti ant kukurūzų duonos ištirpo burnoje.
Kukurūzų duona buvo puri, lengva ir drėgna. Viskas tarytum "šoko" ramų, lėtą ir iškilmingą valsą. Tingių sekmadienio pusryčių ritmu. Šiame derinyje aš radau tą išsvajotą sviestą. Šiek tiek netradicinį, bet vis tokį pat puikų.

*********

Cozy family restaurant "Valgomasis" always have some interesting food stories to tell. This time they served "Eggs Benedict" on cornbread and it was delicious.
Cornbread was fluffy, light and rich in flavor. Everything together became one tasty combination. In this "Egg Benedict" I found that butter. A bit new, but still very good.


Meat Steak House - (brunch meniu kaina siekė 12eur * )

Originalių "Benedikto kiaušinių" pasirinkimu nustebino ir restoranas "Meat Steak House" - ispaniškoji jų versija su apkeptomis bulvėmis, aštriu paprikų padažu bei chorizo buvo tikrai skani. Mielai sugrįžčiau čia paragauti tradicinių "Benedikto kiaušinių".

*********

The restaurant called "Meat Steak House" surprised us as well. They offer few "Eggs Benedict" variations. I tried the Spanish version of it which included fried potatoes, spicy sauce, a bit of chorizo and it was delicious! Would love to come back here and try the classic "Eggs Benedict".


Gaspar's - 6-6,5eur * ("Benedikto kiaušinių" su krabo mėsa kaina didesnė)

Vis dar svarstau - ar mano lūkesčiai buvo per dideli, ar "Gaspar's" ruošiamų "Benedikto kiaušinių" stilius tiesiog ne man, tačiau šiuo bandymu likau nusivylusi. "Gaspar's" restorane esantys "Benedikto kiaušiniai" patiekiami ant indiškos naan duonos ir gardinami arba krabo mėsa, arba lašiša. Išbandžiau abu variantus ir turiu pripažinti, jog mieliau rinkčiusi gardintus lašiša. Krabo mėsai tiesiog pritrūko "charakterio", viskas tarsi "nelipo" ir nesiderino tarpusavyje, todėl šį kiaušinį norėjosi kuo greičiau suvalgyti.. o juk tai visai negeras dalykas, jei kalba sukasi aplink ilgus ir tingius sekmadienio pusryčius.

*********

I still wonder, whether my expectations about this place were too high, whether "Eggs Benedict" they make are not my type of food, but I was pretty disappointed by "Eggs Benedict" at "Gaspar's".. Instead of English muffin, they use Indian bread naan, which I really like. They also give two choices: "Eggs Benedict" with crab's meat or another ones with salmon. I tried both and I was surprised that I didn't enjoy the one with crab's meat at all... I actually wanted to finish eating it as soon as possible. And this is a very bad thing when it's Sunday breakfast, isn't it? I didn't like this combination. It was too strange and a bit flavorless. Anyway, this place is very stylish and worth of trying.


Bizarre - "Trio" - 7eur * 

Lietuvos "grietinėlės" pamėgtas, didžiulis restoranas Vilniaus senamiestyje "Bizarre", dar visai neseniai paskelbęs savo savaitgalio "brunch" meniu, sukėlė ir mano smalsumą. Su draugėmis vieną lietingą sekmadienio rytą ten keliavome paragauti "Benedikto kiaušinių". Tiesa, be klasikinės, dviejų kiaušinių porcijos, čia siūlomas "Benedikto kiaušinių Trio", kuriame rasite tradicinį "Egg Florentine" (su špinatais), "Egg Royale" (su lašiša) ir klasikinį "Egg Benedict" (su kumpiu). Puiki idėja savaitgalį paskanauti trijų skirtingų variacijų, tačiau turiu pripažinti, jog man patiko tik viena jų. "Egg Florentine" buvo išties skanus - sviestinė bandelė, puikiai paruoštas kiaušinis ir turtingas špinatų skonis. Kitų "Benediktų" skonį sugadino.... lašiša ir kumpis. Šie ingredientai pasirodė visai netinkami šiam patiekalui - kumpis supjaustytas per storai ir atrodė, tarsi ištrauktas iš vaikų sumuštinių dėžutės, o lašiša turėjo itin keistą, netgi - nemalonų poskonį. Visos keturios vieningai nusprendėme, jog "Benediktas" su lašiša buvo prasčiausias, o gardintas špinatais - skaniausias. Vis dėlto, nors vieną iš šio trejetuko išteisinu, "Bizarre" neįtraukiu į "geriausių Benediktų" sąrašą.

*********

A huge restaurant "Bizarre", which has recently presented their weekend brunch menu, became one of the spots where I tried "Eggs Benedict". They actually offer very interesting "Trio" combination which includes 3 different Eggs: "Egg Royale" (with salmon), "Egg Benedict" (with ham) and "Egg Florentine" (with spinach). The idea to try different type of eggs is very nice, but I actually enjoyed only one of them. "Egg Florentine" was really nice - buttery English muffin, nicely prepared egg, rich spinach flavor and silky hollandaise sauce. Other two eggs of this "Trio" disappointed me: the flavor of salmon and ham was too strange and I didn't enjoy it at all. Even though, the "Egg Florentine" was pretty good, I don't include "Bizarre" restaurant on my "favorites" list.


The Town - 6,5eur *

Restoraną "The Town" daugelis draugų ir pažįstamų man yra rekomendavę būtent dėl čia ruošiamų "Benedikto kiaušinių". Todėl išbandyti šią vietą buvo be galo smalsu. Čia aš pasirinkau "Benedikto kiaušinius" su šonine ir likau maloniai nustebinta - visų ingredientų skonis subalansuotas puikiai, skani bei traški (tačiau ne sausa) angliška bandelė, optimali porcija. Viskas puiku ir subalansuota skubantiems miestiečiams ("Benediktų" čia rasite ir darbo dienomis), tačiau šiuose "Benedikto kiaušiniuose" pasigedau to užbaigiamojo "prieskonio", kuris šią kombinaciją ir paverstų įsimintina.

*********

After hearing such a nice feedback about the restaurant called "The town", I was very curious to visit it and try their "Eggs Benedict". I chose the ones with bacon and it was really delicious - all ingredients went into one nice combination. English  muffin was tasty and a bit crispy. But after all, I can't say that this try was very impressive. In my opinion, this place is perfect for those who work and don't have much time in the mornings (they serve their breakfast on work days as well).


Taigi, remiantis savo skonio receptoriais ir nepaisant jokių išorinių faktorių, savo skaniausių "Benediktų" trejetuką išrikiuočiau štai taip:/According to my own opinion, the list of my favorite "Eggs Benedict" would look like this:

•Kavos Era
•Marsas
•Valgomasis

*patiekalų kainos gali būti pakitusios/prices might be different now

Follow my blog on: instagram and facebook.

Komentarai

protoaistros.eu sakė…
Dėkui už apžvalgą. Vienoj vietoj. Aš dar kažkada valgiau benediktus desertinėj atostogos, bet kažkaip visur vienas ar kitas dalykas užkliūva. Va kai pati viską pasidarai, ar padaro kas nors, tai viskas būna tobula - ir duona, ir padažas, gal kad meilės nepritrūksta?
Prestige sakė…
Protoaistros.eu, ačiū, kad skaitote! Tikra tiesa, kad maistas, gaminamas namuose visada turi tą slaptą ingredientą ;) Bet smagu kartais ji atrasti ir mieste.
Įspūdžiai iš pusryčių Marse lygiai tokie patys
Prestige sakė…
Pūkuotas Pasaulis, iš visų girdėtų atsiliepimų apie "Marsą" galima suprasti, kad toks jau ten priimtas (ne)bendravimas su baro svečiais :)