2016 m. spalio 7 d., penktadienis

Lunch Time. "Gaspar's" Vilnius

Eidama valgyti dienos pietų labai daug ko pamatyti ir būti nustebinta nesitikiu - dažniausiai restoranai pateikia tiesiog sočius, paprastus, tradicinius pietų stalo patiekalus. Tačiau šį kartą negaliu nustygti vietoje - tai, ką paragavau moderniajame indų virtuvės restorane "Gaspar's" prilygo ne pietums, o prabangaus restorano vakarienei. 

*********

Usually I don't expect much when I go to eat daily lunch. Basically restaurants prepare simple, filling dishes which are not that memorable I would say. But this time I can not wait to share with you my experience. The lunch I had at modern Indian kitchen restaurant called "Gaspar's" was way more than simple lunch of the day. 


Atvykus į "Gaspar's" paaiškėja, jog pietauti galima tik rezervavus staliuką, todėl tenka kiek pramankštinti kojas ir po pusvalandžio sugrįžti skanauti pietų. Nei kiek nenusivyliau, jog teks palaukti, o atvirkščiai - jaučiau, jog šie pietūs bus verti laukimo.
Pradedame nuo žaliųjų žirnelių sriubos, kuri čia maloniai aštri ir patiekiama su burnoje tirpstančia indiška duona. Sriuba - žalia, lyg pavasaris - sušildė, bet dar karšta indiška duona buvo šis tas dangiško. 

*********

When we arrived at the restaurant, the waitress told us that it is possible to eat lunch only with reservation. So we had few minutes to take a nice walk around while waiting for our table to be free. However,  I was not disappointed at all cause somehow I felt that this lunch will be worth of waiting.
We started from a green pea soup, which was pleasantly spicy and was served with incredible tasty and still warm Indian bread. The soup - green like a spring warmed us up, but the bread just melted in my mouth. I was impressed by the texture and taste of it.


Mane sužavėjusi indiška duona, patiekiama kartu su dienos sriuba/The soup was served with this Indian bread which I loved a lot


Dienos pietų komplekte siūloma ir taurė sulčių. Galėjome rinktis arba obuolių, arba obuolių-morkų. Pastarasis variantas mus sugundė labiau.

*********

A glass of juice is also included. It was possible to choose from apple and apple-carrot juice. We chose the second one.


Pagrindinį patiekalą taip pat galima rinktis iš dviejų variantų: pirmasis - vegetariškas - kreminė polenta su artišokais, antrasis skirtas visavalgiams - lėtai kepta jautiena su indiškais prieskoniais ir bulvių-obuolių piure. Atvirai kalbant, pagrindinis patiekalas buvo įspūdingas, jo skonio pamiršti negaliu iki šiol. Jautienos gabalėliai - sultingi, minkšti, trapūs ir tirpstantys burnoje, bulvių ir obuolių piure - sviestinė, be galo lengva ir puri, o švelniai karamelizavęsis padažas viską pavertė tikru stebuklu lėkštėje. Norėjosi tiesiog užsimerkti...

*********

We had also two options for a main dish: creamy polenta with artichokes and another one - slowly baked beef with Indian spices and potato-apple puree. All I can say is that this dish was mindblowing. The meat was so soft that it just simply melted in my mouth. Potato-apple puree was buttery and very light and the sauce made everything perfect. It was caramelized and went incredibly well with the meat.


Mandarinų kremas su citrusinių vaisių segmentais ir puodelis kavos buvo paskutinis nuostabių pietų akordas. Gurmaniški, neskubantys ir subtilūs dienos pietūs jums atsieis 8,5€ (visus patiekalus galite rinktis atskirai). 
Taip, šis restoranas ne veltui puikuojasi geriausių Lietuvos restoranų trisdešimtuke ("Gaspar's" šiame sąraše užima 11 vietą). Net ir pietų pertrauka čia tampa prabangia, bet jaukia poilsio akimirka.

*********

Mandarin cream with pieces of citrus fruits and a cup of coffee was the last dish. This subtle, pleasant and cozy lunch costs 8,5€ (you can also choose every dish separately).
Yes, this place is one of the best restaurants in Lithuania for a reason ("Gaspar's" is 11th in Lithunia's Top30 restaurants). Even your lunch break here becomes a luxury but cozy pause of the day.

GASPAR'S
Pylimo g. 23-3, Vilnius
Follow my blog on: instagram and facebook.