Everyday Life. Flavors of May

Mano mylimas, visus metus lauktas pavasario mėnuo - gegužė buvo labai dosnus. Saule, žiedais, prasmingu laiku, pavasario kvapais, pokalbiais. Ne maža dalis pastarųjų įvyko būtent prie pietų ar vakarienės stalo (juk ne veltui sakoma, jog maistas žmones sujungia), tad ruošdama šį įrašą galėjau dar kartą juos prisiminti ir išgyventi. Kaip ir tų nuoširdžių pasikalbėjimų apsuptus skonius, kvapus ir spalvas.

My beloved May was very generous. It gave me so much precious moments, spring blossoms and smells, cozy talks and wonderful golden hours. Beside of that, it also brought me loads of interesting food experiences. About some of them I am planning to tell you right now. 


Ingredientai 
(Klaipėda)

Jau kurį laiką norėjau išbandyti virtuvės šefo Aurimo Labanausko restoraną „Ingredientai“. Išpildžiusi šį norą supratau, jog ši vieta tapo rimtu konkurentu labiausiai lankomiems restoranams Klaipėdoje. Skoniai, kvapai, spalvos ir tekstūros, kurias atradau „Ingredientuose“, buvo tai, dėl ko norėčiau čia sugrįžti dar kartą.
Visą straipsnį apie vakarienę „Ingredientuose“ skaitykite čia.

After visiting chef's Aurimas Labanauskas restaurant called "Ingredientai", I realized that now Klaipeda has one more classy restaurant to be proud of. Interesting flavors, smells, colors and textures were these elements that caught my attention. Would love to come back here again. 
You can read my full article about dinner time at "Ingredientai" here.


Kavos architektai
(Klaipėda)

Ar žinote, kam gyvenimas yra per trumpas? Be abejonės - prastai kavai. Tam, kad prieš dienos darbus spėčiau pasimėgauti puodeliu „Kavos Architektų“ flat white galiu atsikelti ir pusę šešių ryto. O tai pasako viską, tiesą?

Life is too short to drink bad coffee, right? I manage to wake up even at 5:30 just for a perfect cup of flat white made by "Kavos Architektai". This says a lot about this place. Visit it if you are looking for a perfect cup of coffee!


DOCK
(Klaipėda)

Šiuolaikiškas ir originalus burgerių bei rinktinio alaus baras/restoranas „DOCK“ esantis Klaipėdoje, jau seniai pelnė mano simpatijas. Galiu drąsiai teigti, jog čia tikrai paragausite vieną gardžiausių (ir stilingiausių!) burgerių mieste. Net jei užsisakysite vieną mėsainį dviems, „DOCK“ mielai pasiūlys jį padalinti iš karto ir lėkštėje sukurs štai tokį estetišką vaizdą.
DOCK - tikras vasaros atostogų pajūryje must.

Stylish, young and creative bar/restaurant called DOCK is one of my favorite places to sit at with my friends when I am in Klaipeda. Their burgers are probably the best in town. Just look how they serve one burger for two (we didn't even ask, they kindly offered to do this for us).
I would definitely say that DOCK is a must when in Klaipeda.


Veranda
(Vilnius)

Apie Žvėryne esančią restorano „Veranda“ terasą girdėjau daugybę teigiamų atsiliepimų - „viena jaukiausių“, „puikus aptarnavimas“, „privalai ten apsilankyti“, - tad daugiau delsti nebegalėjau ir vieną sekmadienio rytą keliavau ten savo akimis išvysti tą, legendine tampančią, romantišką „Verandą“. Iš tiesų - aplinka verta dėmesio. Ypatingai vasaros sezonu, kuomet lauko terasa labiau primena poilsį kurortiniame mieste nei judrioje sostinėje.
Gaila, tačiau teigiamai kalbėti apie vidutinio viešbučio bufetą primenantį „Verandos“ pusryčių meniu, negaliu. Ypatingai nustebino tai, jog socialinėje erdvėje taip reklamuoto pusryčių valgiaraščio čia netgi nėra. Padavėjo teigimu, jų siūlomas pusryčių meniu yra gana trumpas, tad ir užrašyti jo atskirame lape neverta.
Išklausę patiekalų pavadinimus, užsisakome tai, kas mūsų ausims skamba priimtiniausiai.
Ragavau lietinius blynelius su varške ir braškių uogiene. Kad ir kaip nemalonu kalbėti tokiomis kategoriškomis frazėmis, tačiau šis patiekalas buvo tiesiog neskanus - blyneliai sausi ir beskoniai, varškės įdaro juose - labai nedaug. Draugo ragautas omletas taip pat buvo sausas ir geru skoniu nepasižymėjo.
Situaciją turėję pagerinti įdaryti sviestiniai raguoliai neleido „Verandos“ pusryčių pakrikštyti bent jau „vidutiniais“. Sumažinta croissant versija buvo įdaryta gabalėliu lašišos, gerokai atšalusiu virtu kiaušiniu, gražgarsčių lapeliais ir tiesiog - majonezu.
Po šios nesėkmingos sekmadienio pusryčių patirties norėtųsi paklausti - ar apskritai verta tiekti pusryčius, jei jie net nesiekia vidutinio lygio?

I heard a lot of positive comments about "Veranda" terrace, which is located in Žvėrynas (a bit further away from Vilnius center). So I couldn't wait any longer and visited it one lovely Sunday morning. Of course, wanted to try their weekend brunch. 
Would agree with those who love the ambiance of this restaurant, especially terrace - it is really romantic and cozy. But breakfast food... I don't say it very often, but it was really bad. I thought that you could find something like this in a cheap hotel's buffet, but not in a trendy and lovely place like "Veranda". 
Pancakes with a bit of curd, dry omelette and tiny little croissants with salmon, cold eggs and mayo were really disappointing. Would not repeat it again. 
After this experience I only want to say - don't do it if you can't do it...


Somm
(Vilnius)

Vakaras vyno bare „Somm“ buvo įkvepiantis. O tai, mano nuomone, aukščiausias restorano pasiekimas. Apie išskirtinę „Somm“ vakarienę jau greitai papasakosiu atskirame blog'o įraše.

Evening at wine bar called "Somm" was inspiring. Which, according to me, is the best thing that restaurant can offer. About this exceptional dinner at "Somm" I will tell you in my upcoming blog post.


Sofa de Pancho
(Vilnius)

Prisiminus vakarienę meksikietiškos virtuvės restorane „Sofa de Pancho“ norisi šypsotis. Čia su draugais smagiai leidome ketvirtadienio vakarą ir mielai praleistumėme dar vieną ir dar vieną, ir dar vieną... Atrodo, maisto dalinimosi procesas tikrai turi it magnetas traukiančių galių. „Margaritų“, meksikietiškų nachos ir tacos puota buvo ne tik nuotaikinga, bet ir labai gardi. Keturiese užsisakėme tacos rinkinį (32€/4asm. jame - kukurūzų paplotėliai, įvairios mėsos, daržovių, kruopų ir kitų pagardų įdarai), kurį labai rekomenduoju išbandyti ir jums. Toks skoningas meksikietiškas maistas ne tik nepaliks alkanų, bet ir paįvairins įprastinės vakarienės procesą.

I want to smile when I remember our dinner at "Sofa de Pancho" - it was really fun and also very delicious. Four of us ordered nachos and a set of tacos. We even were not able to eat everything (food portions were really generous), but it was super tasty. Perfect place for a cozy and fun time with friends or family.


Šekspyras
(Vilnius)

„Šekspyro“ viešbučio restoranas buvo viena tų vietų, į kurias visada svajojau nueiti, tačiau tuo pat metu maniau, jog tam reikėtų ypatingos progos, juk tai - vienas žymiausių ir lankomiausių viešbučių Lietuvoje. Šis faktas nejučia vertė įsitempti. Tačiau apsilankiusi čia supratau, jog „Šekspyro“ restoranas, atvirkščiai - puiki vieta atsipalaiduoti. Malonus aptarnavimas, gardus maistas ir nuostabi Vilniaus stogų panorama akimirksniu išsklaidys mintis apie viešbučiuose neretai sutinkamą šaltą atmosferą. Turiu pripažinti, jog „Šekspyro“ restorano terasa man paliko neišdildomą įspūdį - tokiose vietose norisi ne tik skaityti, bet ir rašyti knygas.
Pusryčiams ragavau burnoje tirpstančius lietinius su rikota ir špinatais bei kreminiu pelėsinio sūrio padažu (5-6€).

"Shakespeare boutique hotel" restaurant in Vilnius was a place that I wanted to visit for the longest time, but knowing the fact that it is one of the most popular and famous hotels in Lithuania, I was thinking that breakfast at this place would require a very special occasion. Somehow I managed to try it without any special events and went there for a sunny Sunday brunch. What can I say, this place is stunning. Pleasant service, tasty food and beautiful views to Vilnius Old Town won't let you think about any discomfort. I would say that this place would be perfect not only for reading books, but also for writing them.. 
I tried silky pancakes with curd, spinach and blue cheese sauce. Super tasty!


Nuogas
(Kaunas)

Paradoksalu, tačiau tam, kad išbandyčiau Vilniuje esančio restorano „Briusly“ atnaujintą meniu, reikėjo atvažiuoti į Kauną. Vieną šiltą gegužės popietę, ieškodama kur papietauti Kaune, netikėtai pamačiau dar niekada anksčiau negirdėtos vietos pavadinimą - „Nuogas“. Vėliau supratau, jog „Nuogas“ yra Vilniuje esančio restorano „Briusly“ brolis.
Pažintį su naujuoju meniu pradėjau nuo aštrus ir taip maloniai gomurį nuteikiančio kreminio vištienos curry. Iš tiesų, galiu drąsiai tegti, jog šis patiekalas buvo tai, ko bėgte keliausiu ragauti ir Vilniuje. Vištienos tikka masala taip pat įsiminė nepriekaištingu skoniu. Ją rekomenduočiau išbandyti tiems, kurie mieliau renkasi švelnius, o ne aštrius prieskonius.

Restaurant in Kaunas called „Nuogas“ was a real discovery of last month. Here I ate one of the best chicken curries ever. Spicy and creamy it tasted like heaven. We also liked their chicken tikka masala. I would recommend it for those who don't like spicy food.
You can also try their menu in Vilnius, at the restaurant called "Briusly". 


Tokia įdomi ir pilna naujų atradimų buvo mano gegužės mėnesio gastronominė kelionė. Kvepianti ne tik pavasariu, bet ir tolimąja Meksika, egzotiškąja Indija. Nekantrauju sužinoti, kokios šalys paįvairins mano gastronominę patirtį šią vasarą. Bet apie tai papasakosiu jau kituose įrašuose.
Bon appétit ir iki greito!

Flavors of May were colorful and exotic. Now I am ready for a new summer experiences. 
Bon appétit and see you soon!

Contact me: g.gumuliauskyte@gmail.com
Follow my blog on: instagram and facebook.

Komentarai