Dinner in City. Ingredientai Klaipeda

Apie Klaipėdoje esantį virtuvės šefo Aurimo Labanausko restoraną „Ingredientai“ norisi kalbėti tyliai. Tarytum garsesnis pokalbis galėtų suardyti tą, kasdienybėje vis rečiau sutinkamą, tylą.
 Kad šiam restoranui taip dera santūrus tonas, pajusite jau pirmomis apsilankymo akimirkomis. Nepaisant to, jog ši vieta įsikūrusi pačiame Klaipėdos centre (tiesa, kiek atokiau nuo pagrindinės gatvės šurmulio), čia viskas iš tiesų primena ramų poilsį prie jūros, kai prieš saulėlydį dar norisi akimirką stabtelėti ir paklausyti praeinančios dienos garsų, pažvelgti į miesto gatvėmis prabėgančias jos spalvas ir, mėgaujantis ramybe, ruoštis naujai dienai.

Apie tai, kokia istorija mes pradėjome ir užbaigėme saulėtą antradienio vakarą, nekantrauju papasakoti jums.

It seems that restaurant in Klaipeda called "Ingredientai", requires quite voice tones. One moment you might think that loud conversations could ruin calmness which welcomes you here.
From the very first moment, after entering this restaurant, you feel that this place belongs to the seaside city. Despite the fact, that "Ingredientai" is located in the center of Klaipeda, here you can feel like being on a relaxing holiday somewhere close to the forests. 



Vakarieniauti atvykome apie 19 valandą, kuomet „Ingredientai“ buvo nušviesti šiltų vakarinės saulės spindulių. Vos įžengusi į vidų pamaniau, jog šio restorano interjeras man jau kažkur matytas. Tačiau nepaisant gana populiaraus jo stiliaus, dar kartą įsitikinau, jog minimalizmas taip pat būna labai jaukus. Tamsaus medžio spalvos saulės spinduliuose žaidė su ryškiais, tačiau neįkyriais žalsvai melsvais atspalviais. 
Beje, restoranas nėra labai didelis, tačiau abi salės puses įrėminantys langai „Ingredientams“ suteikia papildomos erdvės.

Po kelių akimirkų, padavėjas mums įteikė trumpą vakaro meniu - keletas skirtingų užkandžių, pagrindinių patiekalų ir trys smalsumą keliantys desertai. Užsisakome vyno ir vakarą pradedame gabalėliu šviežios, drėgnos duonos su kreminiu, riebiu sviestu. Net ir be padavėjo pristatymo, toks paprastas, tačiau be galo gardus vakaro startas nuteikė puikiai. 

We came for dinner at about 7PM, when evening sunlight was shining on. 
When I entered the restaurant, I thought, that I have already seen a very similar interior somewhere else. But not paying attention to popular style of it, I thought, that minimalism can also be very cozy. 
The space of restaurant "Ingredientai" is quite small, but massive windows somehow makes it look a bit bigger. 

After few moments, waiter gives us menu of the evening. Here we find a few starters, main dishes and, of course, desserts. First, we order some wine and start our dinner from a very fresh bread with creamy butter. Even though, waiter didn't represent us what kind of bread we are going to eat, it was really delicious.


Iš starterių meniu išsirinkome su mėtomis sūdytą lašišą, patiektą su avokadų bei ožkų pieno sūrio kremu, ridikėliais ir marinuotais salierų stiebais (6€). Lašiša buvo nepriekaištinga - tirpstanti burnoje. Kaip ir neįprastas avokadų ir ožkų pieno sūrio derinys. Šiuo lengvu ir subtiliu užkandžiu pradėjusios vakarienę, su nekantrumu ėmėme laukti pagrindinių patiekalų istorijų. 

As a starter, we decided to take slightly salted salmon with avocado and goat's milk cheese cream (6€). The salmon was perfect, melted in our mouths. Just as unusual avocado and goat's cheese milk cream. This tasteful starter made us feel even more curious to try other dishes of "Ingredientai".


Antiena su mėlynaisiais kopūstais ir obuoliais, salierų šaknimis ir pastarnokų kremu (13€) nustebino porcijos dydžiu - alkani tikrai nesijausite. Mėsa buvo švelni, tačiau jokių papildomų prieskonių čia netrūko - harmonijos pojūtį suteikė kiti patiekalo ingredientai, leidžiantys pasigėrėti ne tik tekstūrų bei skonių palete burnoje, bet ir vaizdu lėkštėje.

Duck with red cabbage, apples, celery roots and parsnip cream (13€) surprised us by the size of the portion - after this you just can't feel hungry, - I thought. The meat was tender and had a very delicate taste. Other ingredients added more colors to this dish and also let us enjoy beautiful food art on the plate. 


Oto filė su rudaisiais ryžiais, kaliaropėmis, šparaginėmis pupelėmis ir karamelizuoto pieno padažu išlaikė švelnų skonių toną (14€). Žuvis buvo minkšta ir lengva, tokia, kokią be ilgų svarstymų rinktumeisi vakarienei. 

Halibut fillet with brown rice, kohlrabi, haricots and caramelized milk sauce (14€) was also about gentle flavors. The fish was very light and soft. Perfect choice for dinner, I would say.


Kaip bebūtų keista, nors ir nesu kruopų mėgėja ir žuvimi mieliau mėgaujuosi tik su daržovėmis, šį kartą restorane „Ingredientai“ iš naujo atradau ruduosius ryžius. Šie ne tik idealiai tiko oto filė, bet ir įsiminė savo šilkine tekstūra. 
Tiesa, žuvis savo sotumu nei kiek nenusileido antienai.

I have to admit that I don't really like to eat fish with rice. I prefer to enjoy it with vegetables, but this time, I was impressed by the taste of brown rice. They perfectly accompanied halibut fillet and also surprised us by their silky texture. 
By the way, the portion of this dish was also more than "enough".


Atėjus saldžiausiai vakaro akimirkai - desertų metui, susižavėjimo emocijų nebegalėjome išreikšti tyliai. Turiu pripažinti, jog tai buvo vienos originaliausių ir gardžiausių saldžių kombinacijų. Tik paklausykite, kokie meistriškai subalansuoti ingredientai sukūrė tas neužmirštamas kombinacijas.

Tekantis karamelizuoto baltojo šokolado ir džiovintų baravykų pyragaitis su čiobrelių ledais ir sausainių trupiniais (4€) bei karamelinis šokoladainis su šaldytais ožkų pieno putėsiais ir juodojo šokolado bei burokėlių ganašu (4€). Nesinorėjo nei pridėti, nei atimti, o šaldyti ožkų pieno putėsiai tapo tikra vakaro „vinimi“.

Last part of our dinner - dessert time, was the most impressive one. Just listen, what ingredients "Ingredientai" combined together: caramelized white chocolate and dried Boletus mushroom cake with thyme ice-cream and biscuit crumbs (4€) and caramel-chocolate cake with frozen goat's milk mousse and beetroot ganache (4€). These desserts were just marvelous.


Taigi, nors restoranas „Ingredientai“ pajūrio gyventojams ir miesto svečiams duris atvėrė tik praėjusių metų spalį, ši maisto patirtis neleido suabejoti, jog čia dirba tikri profesionalai. Beje, siūlyčiau šiek tiek patobulinti aptarnaujančio personalo darbą, juk svarbiausia ne tik teisingai išdėlioti įrankiai, o ir profesionalūs patarimai. 

Restoranas „Ingredientai“ - dar viena, išskirtinė vieta uostamiestyje, įrodanti, jog Klaipėda gali didžiuotis tikrai daugiau nei dviem puikiais restoranais. Mielai dar kartą paklausyčiau tos, praėjusio vakaro istorijos.

Even though, the restaurant called "Ingredientai" opened their door last October, you can really feel that here work professionals. One thing I would really offer to improve is service. We missed a simple communication and some professional advises.

Anyway, I really enjoyed the story of this dinner and would definitely come back again (especially for desserts!).


Ingredientai
H. Manto g. 36, Klaipėda

Contact me: g.gumuliauskyte@gmail.com
Follow my blog on: instagram and facebook.

Komentarai