Everyday life. Flavors of April

Panašu, jog vasara šiemet prasidėjo vienu mėnesiu anksčiau nei turėtų, tačiau aš negaliu pamiršti to gražaus ir šilto balandžio, atnešusio tiek daug malonių kavos popiečių bei pietų petraukų mieste. Apie šias gero maisto paieškas bei atradimus dabar ir papasakosiu jums.

It seems like summer has started way earlier this year, but I still can not forget that warm and beautiful April full of pleasant coffee breaks and lunches outside. About a few tasty moments of April I will tell you right now.


Sue's Indian Raja

Klasikinę indų virtuvę reprezentuojantis resotranas „Sue's Indian Raja“ jau ilgą laiką išlieka mano favoritu, kai kalba pasisuka apie tradicinį šios egzotiškos šalies maistą. Labai mėgstu indišką naan duoną ir prie jos taip derančius skoningus indiškus troškinius. Restorane „Sue's Indian Raja“ su mama šį kartą ragavome sviestinę vištieną ir naan įdarytą sūriu. Tai švelnių, tačiau tikrai įsimenamų skonių derinys (ypač patiks nemėgstantiems aštrių patiekalų). Drąsiai rekomenduočiau šį restoraną, jei ieškosite gardaus, sušildančio ir ilgam pasotinančio (taip vadinamo comfort food) maisto Vilniuje.

If we talk about classic Indian food in Vilnius, I would say that "Sue's Indian Raja" is my favorite place for that. I really love Indian bread naan and various stews to go with it. This time at "Sue's Indian Raja" we tried buttery chicken and naan with cheese. I am sure, that this combination will be appreciated by those who don't like spicy food. Besides of that, it was very tasty and filling. I recommend to go to this restaurant if you are looking for a good comfort food in Vilnius.


Gaspar's

Netradiciniais kulinariniais sprendimais pasižymintis restoranas „Gaspar's“ taip pat atstovauja spalvingą Indijos virtuvę, tik čia ji - modernesnė, kaskart stebinanti iš pažiūros nesuderinamų ingredientų tarpusavio harmonija.
Tai vienas restoranų, į kurį visuomet drąsiai veduosi artimuosius ir rekomenduoju draugams. Šioje vietoje sąvoka - „dienos pietūs“ yra kilstelėjama į aukštesnį lygį. Pietų komplektas (sriuba, pagrindinis patiekalas ir desertas) su taure vyno (pasirinktinai) nenuvylė nei skoniu, nei pateikimu, o „Gaspar's“ gaminamus pistacijų ledus apskritai pavadinčiau tikru pavasario atradimu.

Modern Indian cuisine restaurant called "Gaspar's" is yet another place that I would recommend to eat at. I actually mention the name of it every time someone asks me about best dinner spots in town. But not only dinners are great here. I also love to have my lunch at this restaurant. You can choose three course lunch with a glass of wine/juice or cup of coffee/tea (optional) and, of course, you can order everything separately. 

This time we ate cold beetroot soup and fish fillet which was very tasty, but then... I was just blown away by the taste of dessert.


Iš tiesų, tai buvo skaniausi pistacijų ledai kokius kada nors ragavau. Tiršti, kremiški, su juntamais pistacijų gabalėliais/It was the most delicious pistachio ice-cream I have ever tasted. Thick and creamy with pistachio pieces. Pure magic.


Sraigė, vynas ir varlė

Ar kada nors ragavote „Florentino kiaušinius“ (tai „Benedikto kiaušinių“ alternatyva - lengvesnė versija, kurioje įprastai kumpį pakeičia špinatai) su ikrais? Ne? Tuomet vertėtų paragauti. Tokį derinį, už gana adekvačią kainą (4.99€) surasite Halės turguje įsikūrusiame prancūziškame restoranėlyje „Sraigė, vynas ir varlė“. Čia taip pat galėsite paragauti tradicinių prancūziškos virtuvės valgių - sraigių ar varlių šlaunelių (restoranas savo meniu keičia nuolat, tad prieš keliaujant pusryčiauti ar pietauti, rekomenduoju jį peržiūrėti "Sraigė, vynas ir varlė" Facebook paskyroje).
Kuo toliau, tuo labiau žaviuosi organišką turgaus atmosferą išsaugojusiu Halės turgumi ir jame esančiais restoranais. „Sraigė, vynas ir varlė“ man pasirodė būtent toks - žavintis savo rafinuotu paprastumu, kur prancūziška klasika susitinka su neįpareigojančia turgaus atmosfera.

Have you ever tried "Eggs Florentine" with caviar? No? Then you should. You can do it in a little French restaurant called "Sraigė, vynas ir varlė" located in Halės market. The price of "Eggs Florentine" with caviar is really friendly - 4.99€. 
I actually feel that Halės market is my favorite food market in Vilnius. I love its genuine atmosphere and all those little food places. "Sraigė, vynas ir varlė" represents French cuisine, so here you will be able to try traditional French foods such as frog legs and snails. 

P.S. Check "Sraigė, vynas ir varlė" Facebook page before going to eat there - their menu changes constantly.


El mercado

Jau kurį laiką mano galvoje sukosi ispaniško restorano pavadinimas - „El mercado“. Jo iš tiesų sunku nepastebėti, mat ši vieta įsikūrusi pačiame Vilniaus centre - netoli Vilniaus Rotušės.
Restorane „El mercado“ nekantravau paragauti tradicinio ispaniškos virtuvės patiekalo - paella. Juo praėjusį sausį su mama mėgavomės Ispanijoje, tad buvo smalsu - ar ir Lietuvoje šio turtingo ryžių patiekalo skonis mane sužavės. Paella, kurią čia ragavome dienos pietų metų buvo puiki - pilna skonių, spalvų, ne per „liesa“. Tad šį restoraną mielai rinkčiausi ir vakarienei. Tiesa, turiu paminėti, jog vakaro patiekalų kainos man pasirodė pakankamai didelės (detalų meniu rasite „El mercado“ Facebook paskyroje).

Spanish cuisine restaurant "El mercado" caught my attention from the very first time they opened their door. It is located in the center of Vilnius, so it is impossible not to notice this stylish place. 
I was really curious to try the traditional paella, because I fell in love with this dish when I was visiting Spain last January. 
One day we went there for lunch "El mercado" and tried their paella which was really good - rich in flavors and textures. I would love to come back here for dinner as well, but I also noticed that evening menu prices are a bit high.  


Leyla

Ne paslaptis, jog nesu abejinga Artimųjų Rytų virtuvei - falafeliai ir humusas dažnai tampa mano pasirinkimu, kuomet savaitgalį noriu save palepinti neįprastu maistu. Restorane „Leyla“ ragavau būtent juos. Turiu pripažinti, jog nelikau sužavėta tamsiu restorano interjeru, tačiau pietauti nedidelėje „Leyla“ lauko terasoje mums visai patiko. Kalbant apie falafelius ir humusą - jų nepavadinčiau nei geriausiais, nei prasčiausiais, kuriuos esu ragavusi. Šiems avinžirnių kamuolėliams pritrūko minkštumo ir lengvumo, lėkštėje pasigedau daugiau daržovių, tad patiekalas buvo kiek per sunkus. Tačiau humuso ir padažų skoniu bei tekstūra likau patenkinta.

It is not a secret that I really like falafels and hummus. I often choose it when I am craving for something different yet healthy at the same time.  I tried them in Lebanese cuisine restaurant called "Leyla". Even though, I didn't like the interior of this place, it was quite nice to sit in their terrace. Talking about the food, can not say that it was the most delicious falafels I have ever tried. I wanted them to be a bit lighter and softer. Also, the portion of vegetables was a bit too small. Maybe that was the reason why I found this dish being too heavy.


Daugiau gastronominių įspūdžių balandžio mėnesį parsivežiau iš Norvegijos sostinės - Oslo. Apie jame atrastus skonius papasakojau ankstesniame tinklaraščio įraše. O dabar metas keliauti ieškoti gaivių ir spalvingų vasaros skonių! Bon appétit ir iki greito!

Last month more gastronomic adventures I experienced in Oslo. You can read about it on my previous blog post. 
Now it's time to go and search for some new and fresh summer flavors. Bon appétit and see you soon!

Pictures of me by: sotlandas.com

Contact me: g.gumuliauskyte@gmail.com
Follow my blog on: instagram and facebook.

Komentarai