Everyday Life: Flavors of January

Sausis - tai mėnuo, kai didžiąją laiko dalį norisi praleisti nebent šiltuose pataluose. Baigiasi šventės, įpusėja žiema ir ateina metas pradėti tęsėti sau tyliai ištartus Naujųjų metų pažadus. Tačiau pripažinkime, juk kartais, Naujųjų metų išvakarėse, tie pažadai atrodo daug lengviau įgyvendinami negu Naujųjų metų rytą?

Vis dėlto, šį kartą - aš visai ne apie tą tingų žiemos snaudulį. Šį kartą - sausis, nors ir tikrai žvarbus ir savo šalčiu skatinantis rytais ilgiau pagulinėti lovoje, man buvo pilnas „skanių“, (o jei ne „skanių“, tai bent jau įdomių) akimirkų, kurios ir padėjo lengviau kibti į naujus darbus. Būtent tais gastronominiais sausio mėnesio įspūdžiais šiame įraše ir ketinu pasidalinti su jumis.

*********

January is a month, which every single morning gives you a desire to stay in your warm bed sheets a bit longer. This is the time when Christmas is over and winter reaches its peak. Then you need to remember all promises you gave to yourself on a New Yer's Eve. And let's be honest, when you need to keep those promises, it suddenly becomes a bit more difficult than you expected.

But this time I want to talk not about that dark slumber of winter. This time, cold January was full of "tasty" (and if not very "tasty", then, at least - interesting) moments which helped me to start my new projects and work with better mood. About a few places, that I have visited in January, I am planning to tell you right now.



Spoon Out

Pietryčių Azijos virtuvę reprezentuojantis restoranas „Spoon Out“, įsikūręs Halės turguje Vilniuje, naujųjų metų pradžioje privertė šluostytis ašaras. Ne, ne iš liūdesio, o dėl to ugningo patiekalų aštrumo! Šiaip ar taip - čia apsilankyti parekomenduočiau ir jums - toks sušildantis maistas žiemą - tikras išsigelbėjimas. Ragavome „Raudonąjį kari“ (iš Azijos šalių kilusį aštrų troškinį, dažniausiai patiekiamą su ryžiais arba duona) ir „Laksi“ sriubą (aitrią tailandietišką sriubą su ryžių makaronais). Mano ragautas karis su kiauliena buvo labai panašus į tai, ką Paryžiuje vakarienei valgydavome pas draugą indą. O organiška restorano aplinka „Spoon Out“ suteikė dar daugiau žavesio.

*********

In the very beginning of the month, Southeast Asian cuisine restaurant "Spoon Out" located in "Halės" market in Vilnius made my cry. No, there were no negative things, it was just insanely spicy (at least, for me). Anyway, I would recommend to visit this restaurant. Not only because their food will make you feel very warm (this is very big advantage in winter time, isn't it?), but also because it is very delicious! We tried "Red curry" and traditional "Laksa" noodle soup. The curry I tried was very similar to the one we have been used to eat in Paris, made by our Indian friend. The organic atmosphere of the restaurant gave even more charm to this lovely place.


Monai

Klaipėdoje sausio mėnesį praleidau geras dvi savaites. Apsilankymų pajūryje laukiu ne vien dėl to, jog galėsiu sugrįžti į namus pas mamą, bet ir todėl, jog Klaipėdoje įsikūręs vienas mėgiamiausių mano restoranų - „Monai“. Mėgstu čia atvažiuoti papietauti, nes net ir dienos pietų patiekalų kokybė - visuomet nepriekaištinga. Šį kartą pietums valgėme minkštą ir sultingą kalakutieną.

*********

Last month I spent more than two weeks in Klaipėda. I like to go to the seaside not only because I can visit my mom's house, but also because I can go to one of my favorite restaurants - "Monai". Here, even your daily lunch becomes a bit more special occasion. 


Steak for break

Į Vilnių sugrįžau pilna jėgų ir pasiruošusi naujiems įspūdžiams. Tačiau nesitikėjau, jog jų bus tiek daug! Naujame restorane Vilniuje „Steak for break“ išbandžiau degustacinę, keturių patiekalų vakarienę ir likau maloniai nustebinta, jog už tokią patrauklią kainą galėjome pasimėgauti tokiu kokybišku ir gardžiu maistu. Atsižvelgiant į restorano pavadinimą, nesunku atspėti, jog stiprioji „Steak for break“ pusė - mėsos patiekalai. Vakaro metu galėjome paragauti kiaulienos, antienos ir jautienos, tačiau man įsiminė ne tik nepriekaištingai paruoštos mėsos skonis - likau sužavėta lengvu, bet tuo pačiu klampiu, „teisingos“ tekstūros sūrio pyragu su avietėmis.

*********

I came back to Vilnius with a lot of energy and prepared to experience new gastronomic adventures. But I didn't expect them to be so nice when I went to have a tasting dinner at brand new place in town called "Steak for break". Here we tried four-course tasting dinner and I really liked the quality of food. As you may already understood from the name of this place, the strongest side of this restaurant are meat dishes. We had opportunity to try different kind of meats (pork, duck and beef) which I really liked, but I totally enjoyed their cheesecake with raspberries which was very rich in taste and texture.


Italala Caffè

Taip aš toliau tęsiau naujų gastronomijos perlų Vilniuje paiešką. Ir beveik tokiu pat skambiu žodžiu, girdėjau žmones apibūdinant „Italala Caffè“ - visai neseniai Vokiečių gatvėje įsikūrusią, itališką virtuvę reprezentuojančią, kavinukę. Tačiau po apsilankymo čia mano įspūdžiai dvejopi. Patiko kava ir neįkyriai malonus aptarnavimas, tačiau nuvylė garsiai reklamuojamas itališkas desertas - cannoli. Kreminio sūrio konsistencija buvo nebloga, tačiau skubiai ieškočiau alternatyvų šio pyragėlio „tūbelei“ - nors ir nežymiai, bet vis tiek jaučiamas prastas aliejaus poskonis prie gardžios kavos visai netinka...

*********

With such a positive vibe, I continued my research of nice new places in town. And that was exactly what I heard people talking about "Italala Caffè" - new Italian coffee place, located in Vokiečių street.
But actually, I have mixed feelings about this place. Coffee was not bad, service - very pleasant, but I tried their newest dessert - Italian cannolo and was really disappointed. I think that it is really urgent to work with cannolo "tubes". Otherwise, coffee is not that good anymore when you are eating some kind of "oil-flavored" pastry...


La pasta makaronų namai

Na, tikrai, kartais susimąstau, jog jeigu stengčiausi aplankyti kiekvieną naują restoraną Vilniuje, mane ištiktų du nemalonumai - arba bankrutuočiau, arba nebetilpčiau pro duris. „La pasta makaronų namai“ prisidėjo prie naujų vietų Vilniuje kūrimosi bangos ir savo antrojo restorano duris atvėrė pačioje Totorių gatvėje. Bet šiuo jų sprendimu aš nuoširdžiai džiaugiuosi, kitu atveju, iki pirmojo restorano „Ogmios mieste“ bandyčiau prisiversti nukeliauti dar kokį pusmetį... Taigi, pagaliau Vilniaus centre aplankiusi šį itališką restoranėlį (tiksliau - taverną), pasidžiaugiau ragautu patiekalu - pasta „Carbonara“. Likau maloniai nustebinta, jog čia „Carbonara“ padažas gaminamas pagal autentišką itališką receptą - nenaudojama grietinėlė, tik kiaušinių tryniai, sūris ir šoninė. Todėl savo vakarienę čia šį kartą vertinu teigiamai. Taip sakant - patiekalas atitiko kainos ir kokybės santykį.
Tuo tarpu draugės užsisakyta pica skoniu nepribloškė. Vis dėlto, pasta „Carbonara“ sukėlė mano smalsumą, todėl sugrįžčiau išbandyti ir kitų, „La pastos“ ruošiamų patiekalų.

*********

I actually think, that if I would go to every new place in town, there would be two ends: either my personal bankrupt or obesity. But now let's move to more serious topic. Pasta house called "La Pasta" just opened their second restaurant in old town of Vilnius - Totorių street. And I am really glad they did. Otherwise, it would took me ages to go to their first spot which is a bit far away from the city center. So we went to try their new restaurant and I really liked my pasta "Carbonara" here (It is made by classic Italian recipe, no cream!). The quality matches the price I would say. That is why I would like to come back and try other foods here.


Paupio 12

Apie įsimintinus restorano „Paupio 12“ pietus jau rašiau ankstesniuose blog'o įrašuose. Šį kartą ten keliavau lengvai pavakarieniauti ir paskanauti taurę vyno. Ragavome trintą moliūgų sriubą ir krosnyje keptą picą - „Pepperoni“ (abu patiekalai buvo lengvai aštrūs). Vyną, moliūgų sriubą ir picą vertinu aukščiausiais balais, o jauki „Paupio 12“ aplinka apskritai verta vien tik pagiriamųjų žodžių.

*********

About delicious lunch that we had in "Paupio 12", I already talked on my blog posts before. This time we went here to have a light dinner and enjoy a glass of wine. We tried creamy pumpkin soup and their special oven baked pizza "Pepperoni".  Wine, soup and pizza was just perfect and I would give even more compliments to their cozy interior.


Daugiau gastronominių džiaugsmų pirmąjį metų mėnesį aptikau Ispanijos sostinėje - Madride, todėl kviečiu pakeliauti kartu su manimi.

Beje, įspūdžių iš mano apsilankymų sostinės (ir ne tik) restoranuose, kone kasdien galite pamatyti mano Instagram paskyroje.
O dabar - laukiu malonių paskutiniojo žiemos mėnesio staigmenų. Bon appétit ir iki greito!

*********

January was also full of new gastronomic adventures in Spain. If you haven't traveled there with me yet, you can do it now - Madrid diary

By the way, I often share restaurant reviews on my Instagram account, so feel free to follow and watch my Insta stories.
Now I am all ready for a new gastronomic experiences of February. Bon appétit and see you soon!

Contact me: g.gumuliauskyte@gmail.com
Follow my blog on: instagram and facebook.

Komentarai