2017 m. balandžio 6 d., ketvirtadienis

Breakfast in City. Meat Steak House Vilnius

Dar besimokydama mokykloje, savaitgalių labai laukdavau dėl ilgų ir lėtų pusryčių mamos lovoje, kuomet patogiai įsitaisius galėdavau žiūrėti mėgiamiausias kulinarijos laidas ir neskubant mėgautis ilgo ryto ramybe. Prisimenu, jog vienas iš tų savaitgalio ryto epizodų būdavo šefo Liutauro Čepracko maisto gaminimo pamokos vienoje ryto laidoje - jų laukdavau ne ką mažiau nei pačių savaitgalių ir tuomet dar nebuvau susimąsčiusi, jog vieną gražų sekmadienį į paties L.Čepracko restoraną keliausiu išbandyti sekmadienio brunch meniu. Ar vėlyvieji sekmadienio pusryčiai restorane "Meat Steak House" išliko tokiu pat gražiu prisiminimu, kaip ir kulinarijos pamokų lydimi pusryčiai pas mamą - tuoj pat papasakosiu jums.

*********

When I was a teenager, I used to have my weekend breakfast in mom's bed while watching my favorite TV shows about food and cooking. One of my favorite ones was an episode when a famous chef of Lithuania - Liutauras Čeprackas was cooking and teaching us how to prepare this and that. It was my weekend breakfast classic: long and tasty breakfast in mom's bed with my favorite TV shows about food. And actually I never thought that one day I'll go to have my Sunday brunch to the restaurant that belongs to this chef whose TV shows I was used to watch while having my weekend breakfast. Life is so unexpected, right?
Now I'm ready to tell you whether the restaurant called "Meat Steak House" reminded me those beautiful mornings in mom's bed.


Eidama pusryčiauti į "Meat Steak House" jau žinau, ko tikėtis - prieš rezervuodama staliuką, restorano paprašiau atsiųsti vėlyvųjų pusryčių meniu. Jame, iš pažiūros, puikiai subalansuotas ir kainą atitinkantis pusryčių pasiūlymas, kurį sudaro trys patiekalai bei kava. (Kaina - 12 eurų.)
Tiesa, restorano interjeras mane kiek nustebina - tikėjausi griežtų linijų ir tamsių spalvų, tačiau čia mus pasitinka ryškus ir žaismingas stalo dekoras. Tačiau turiu pripažinti, jog ta gyvybinga žydra spalva su ryto harmonija man, deja, nesisiejo. Taip ir norėjosi fotografuojant viską traukti "už staltiesės ribų"...

Tačiau drąsi spalvų gama turbūt ir buvo vienintelis man nelabai patikęs dalykas - tiek aptarnavimas, tiek patiekalai paliko itin gerą įspūdį. Bet apie viską - nuo pradžių.

*********

Before going to have my brunch at "Meat Steak House" I actually knew what should I expect: I usually ask the restaurants to send me their menu if I can't find it on their facebook page. So for brunch "Meat Steak House" offers three dishes and coffee. The price of this menu is 12 euros.
By the way, the interior of the restaurant seemed to be a bit surprising:  I expected to see cold tones and strict lines, but here I saw these colorful and playful tablecloths. And didn't liked them. Don't get me wrong, the interior is not bad, but these colors were not my cup of tea. When I was taking my pictures, I wanted to put everything as far as possible from that sky-blue tablecloth. 

But this was only one disadvantage I would say. The service and food was very good. So let's start from the beginning.


Pirmiausia paslaugus padavėjas tamsiose ir masyviose lėkštėse mums atneša gaivias vaisių salotas. Lengvas startas, po kurio nesijauti apsunkęs, o atvirkščiai - imi tik dar labiau laukti pagrindinio patiekalo pasirodymo.

*********

Firstly, a very kind waiter brings us a solid bowls of fruit salad. I would say that it was a very nice start - light and refreshing. 


Čia jis - dedikuotas kiaušiniams. Rasite ne tik tradicinę "Šakšuką" ar omletą, bet net kelias "Benedikto kiaušinių" variacijas - su ožkos sūriu ar šonine, su sūdyta lašiša ar net keptomis bulvėmis! Taip taip, pastarieji sukėlė didžiausią mano smalsumą ir buvo pavadinti "Ispaniškais" Benedikto kiaušiniais. Krosnyje keptų paprikų pagardas, vytintas kumpis, apkepti bulvių gabalėliai, juodųjų alyvuogių majonezas ir skystai virti kiaušiniai su puikiai paruoštu rukytų paprikų olandišku padažu man labai patiko. Kažkas neįprasto ir netikėto.
"Meat Steak House" vėlyvųjų pusryčių meniu taip pat rasite blynelius ir varškėtukus vaikams.

*********

The second (main) breakfast dish was dedicated to eggs: you will find not only traditional "Shakshuka" or omelette, but even a few variations of "Eggs Benedict". With goat's cheese or bacon, with salmon or even with fried potatoes! Yes, these ones caught my attention the most. They were called "Spanish Benedicts" and icluded few pieces of ham, a sauce made from baked paprika, fried potatoes, black olives mayo, two eggs and perfectly made hollandaise sauce with smoked paprika. It was something different and really good.
"Meat Steak House" also has a few pancake options for children.


Galiausiai, kartu su ryto kava atkeliavo ir šiltas croissant. Ne paslaptis, jog jiems aš niekada nelieku abejinga, tačiau tuo pačiu iškeliu nemažus reikalavimus. "Meat Steak House" prancūziškas raguolis su sviestu ir aviečių uogiene puikiai tiko maloniai pusryčių pabaigai ir trupėjo, kaip pridera, lėkštėje palikdamas sviestinius traškios plutelės gabalėlius.

*********

And finally it was a time to try the last dish: warm croissant with raspberry jam and butter. It's not a secret that I'm obsessed with croissants, but I'm also very picky if we are talking about them. "Meat Steak House" croissant was actually very good and perfectly ended our delicious morning.


Po šio "Meat Steak House" brunch jaučiuosi labai maloniai - soti, bet nepersivalgiusi. Taip, kaip ir turėtų būti sekmadieniais.

*********

After this "Meat Steak House" brunch I felt really satisfied - full, but not too full (which often happens after brunch, right?). I think this feeling is just perfect for Sundays.



Meat Steak House
Juozapavičiaus g. 13, Vilnius

Follow my blog on: instagram and facebook.