Breakfast in City: ieti. Kaunas.

Kaunas - tai miestas, kurio beveik nepažįstu, tačiau kaskart čia svečiuodamasi jaučiuosi taip, tarsi būčiau išvykusi į kelionę užsienyje, kur, žinau - galėsiu išbandyti ką nors naujo, atrasti stilingų vietų bei jose paskanauti tai, ko paprastai nerandu niekur kitur. Toks nusiteikimas mane lydėjo ir šio rudens pradžioje, kai su draugėmis nusprendėme paviešėti Kaune. Tiesa, mano lūkesčiai buvo pateisinti nuo pat pirmos minutės, kai po kelionės prisėdau išgerti kavos vienoje jaukioje, jau rudeniu kvepiančioje kavinukėje. Bet apie šią pertraukėlę jums papasakosiu kiek vėliau - dabar nekantrauju pasidalinti įspūdžiais apie tai, ką pusryčiams valgėme itin stilingame, tačiau jaukumą išlaikiusiame restorane "ieti".

*********

Kaunas - the city I don't know much about, but every time I go there, I feel like I am going to some kind of a journey where I will definitely try something unusual, discover new places and will taste something interesting. I had the same opinion when I went to Kaunas with my friends this year, in the beginning of September. And actually my thoughts became true from the very first moment when after my trip I went for a cup of coffee into one lovely cafe. But about this experience I will tell you a bit later. Now I want to share with you my breakfast experience at one stylish, but also cozy restaurant called "ieti".


"Turgaus" pusryčiai buvo tai, kas ir patraukė mano dėmesį besirenkant vietą ryto kavai Kaune. "Turgaus" jie vadinami dėl to, jog dauguma ingredientų pusryčių patiekalams atkeliauja iš netoliese šurmuliuojančio ir šviežius produktus kauniečiams tiekiančio turgaus. Mano manymu, tokiu apibrėžimu "ieti" prisiima gana nemažą atsakomybę patiekti itin šviežią ir kokybišką maistą. Juk turgus iš karto asocijuojasi su prisirpusiais, ką tik nuo šakos nuraškytais pomidorais, šviežiomis, kvepiančiomis prieskoninėmis žolelėmis ir minkštu, šviežiai išsuktu sviestu. Taigi, ar pusryčiai iš tiesų buvo tokie puikūs, kaip pasvajojau tik perskaičiusi pavadinimą?

*********

"Ieti" restaurant named their breakfast as a "Market breakfast" and actually this name catched my eye. Reason why they call it like this is that most of the ingredients they use for their dishes comes straight from the market which is a few steps away. I think this statement gives quite a lot of responsibility. Because when I think about product from market, I immediately create a picture in my head of red ripe tomatoes, green and crispy herbs and creamy, freshly made butter. So, was this breakfast something that I was dreaming about after only reading the name of it?


Be abejonės, negalėjau atsispirti "Benedikto kiaušiniui". Nors ir mano mylimas "Ponas Traškusis" (Croque Monsier) akį traukė kaip reikiant.
Ir štai, po kelių gurkšnių rytinės kavos (tiesa, su kavos paruošimu dar vertėtų padirbėti), mūsų pusryčių džiaugsmai jau papuošė stalą gyvomis ir ryškiomis spalvomis. Iš tiesų, man patiko ne tik spalvos, bet ir skonis. Pasirinkau "Benediktą" su kumpiu ir likau patenkinta subalansuotu skoniu. Visi ingredientai tikrai pasirodė kokybiški ir švieži. Tai buvo kitoks "Benedikto kiaušinis" - su šiltomis pomidorų salotomis, lengvo skonio kumpiu ir skystos konsistencijos hollandaise padažu, kuris man patinka retai. Tačiau šis kartas buvo kitoks - man patiko.

*********

There are no doubts that I just couldn't resist for the classic "Egg Benedict". Even though, my beloved "Mister Crispy" (Croque Monsieur) were tempting me so badly.
But yes, after a few sips of my morning coffee (which is something that I would like to improve), our breakfast dishes were on the table. The food colors were beautiful. And actually I enjoyed not only them, I also liked the taste which was quite different if you compare it with the classic "Eggs Benedict". There was a warm tomatoe salad aside, light ham and a bit liquid hollandaise sauce. I actually don't like this type of liquid hollandaise. But this time was pretty exceptional - I loved it.


Turiu pasakyti, jog ne toks sodrus, kaip įprasta, hollandaise padažas leido išryškėti kitiems skoniams. O juk tai galime pavadinti beveik privalomu dalyku, jei nori pasipuikuoti tais ką tik nuraškytais pomidorais. 

Maistas buvo patiektas gana greitai, aptarnavimui priekaištų taip pat neturėjome. Be viso to, mane sužavėjo restorano "ieti" interjeras - mielai pavakarieniaučiau čia su draugais, už lango pamažu temstant ir taip tik dar kartą primenant, jog dėl tokių jaukių vakarų tikrai verta mylėti rudenį.

*********

I have to say that this hollandaise sauce let me better feel the rest of the flavors. And this is quite obligatory thing if we talk about foods from the market, right? Who wouldn't like to receive a few compliments for these well-ripe tomatoes brought from the market this morning?

Our food was served pretty fast, the service was also nice. Besides of that I enjoyed the interior of "ieti" restaurant. I would love to come back here again with my friends for a cozy dinner, when the night is slowly coming and when you can better understand why it is so important to love autumn.


ieti
Šv. Gertrūdos g. 39 
Kaunas

Follow my blog on: instagram and facebook.
Contact me: g.gumuliauskyte@gmail.com

Komentarai