2017 m. gegužės 3 d., trečiadienis

Dinner in City. Rhum Room Vilnius

Kur toliausiai buvote nukeliavę neišvykdami iš savo miesto? Į Prancūziją ar Italiją? O gal į Japoniją arba Kiniją? Tikiu, jog tokiu tempu Vilniuje kuriantis naujoms vietoms, pristatančioms skirtingų šalių virtuves, greitai bus galima apkeliauti visą pasaulį.

Apie egzotiškuosius Karibus Vilniuje, skambiu pavadinimu "Rhum Room" man yra pasakojęs ne vienas maisto gurmanas. Tų kalbų ir gero pirmojo vizito įspūdžio įkvėpta nusprendžiau čia apsilankyti dar kartą. Paragauti kiek neįprastai mano ausiai skambančių patiekalų, susipažinti su romu ir tiesiog jaukiai praleisti vakarą, mėgaujantis maistu ir šiltais pokalbiais.

*********

What was the country you have traveled to while being in your home town? France and Italy? Or maybe Japan and China? I believe that very soon in Vilnius it will be possible to travel all over the world knowing how many new different restaurants and cafes are opening these days.

About exotic Caribbean cuisine in Vilnius named "Rhum Room" I heard a very nice feedback. I actually have visited this place once in November and really felt the exceptional atmosphere here. This is why I decided to go to this place again and have a nice dinner with friend enjoying interesting food, cozy atmosphere and lovely talks.


Nuo pat pradžių, susisiekusi su"Rhum Room" komanda dėl staliuko rezervacijos jaučiau šiltą ir malonų ryšį. O kai pagaliau, po rūbus merkiančio lietaus, atėjome į šį romo barą, ta šiluma tik dar smarkiau užplūdo mus iki pat pirštų galiukų.

*********

When I wanted to book  a table, I already noticed a very nice and friendly "Rhum Room" communication. And when we finally reached the place (it was raining cats and dogs outside), we instantly felt the same warmth again.


Gryno romo anksčiau ragavusi nebuvau, todėl "Rhum Room" pasirodė puiki vieta naujoms patirtims. Riešutins, karamelinis ir vanilinis romo poskonis man patiko labiau nei gaivus ir karstelėjęs citrusinis. Tačiau, ko gero, tai ir buvo vienintelis dalykas, kurį jaučiausi galinti komentuoti.

Daug drąsiau pasijuntu kalbai pasisukus apie "Rhum Room" virtuvės šedevrus - o čia jie tikrai verti netgi tokio nekuklaus apibūdinimo. Kol laukėme pagrindinių patiekalų, ragavome "Rhum Room" keptas saldžiųjų bulvių lazdeles su kario majonezo padažu. Taip skanu, kad vargiai sustočiau, jei prieš mane būtų keliskart didesnis jų dubuo.

*********

I have never tried a pure rum before, that is why I thought this place is perfect for a new experience. I liked that nutty, caramel and vanilla flavor of rum more than another one - fresh and a bit bitter flavor of citrus. But this was all that I was able to say.

Much more confident I feel while talking about "Rhum Room" dishes. Before our main course, we ordered a starter - fried sweet potatoes with curry mayo. All I can say is that it was impossible to stop eating it. Sadly, we finished it quite fast.  


Tačiau labiausiai įsiminęs vakaro patiekalas, pavergęs mūsų skonio receptorius, pasiilgusius ko nors tikrai neįprasto, buvo "Kreolinis upėtakis". Apskritai, šiais metais iš naujo atradau upėtakį. Galiu pasakyti, jog ši žuvis man skanesnė už daugelio taip dievinamą lašišą. "Rhum Room" savo upėtakį "įsuko"  į traškią, tačiau tobulai vientisos tekstūros plutelę, tuomet "paguldė" jį ant aksominės, romu gardintos saldžiųjų bulvių piure ir pagyvino apelsinų skiltelėmis.

*********

But the most impressive dish of the evening was a "Trout Creole". "Queen of Lithuanian rivers dressed in a Creole pecan crust, escorted by rum'd sweet potato and orange supreme" - was really worth of "queens" name. I enjoyed its tender and at the same time crispy texture. Sweet potato pure was heavenly creamy and tasty. If you are planing to visit "Rhum Room", this dish is a must.


"Jerk" Jamaikos vištiena buvo tikrai sultinga ir švelniai aštri. Ir nors aš asmeniškai rinkčiausi upėtakį, tačiau vištienos ir pikantiškų skonių mylėtojams šis patiekalas tikrai patiks.

Malonus faktas yra ir tai, jog "Rhum Room" patiekalų kainos nesiekia 10 eurų.

*********

Another main course we tried was Jamaican "Jerk" chicken. Chicken breast was very juicy and a bit spicy. Even though I would personally go for a "Trout Creole", you will definitely love their "Jerk" chicken, if you are a fan of this meat.

Another pleasant fact is that "Rhum Room" dishes do not cost more than 10 euros each.


Viskas, ko mums galbūt pritrūko šios vakaro metu buvo nebent mėlyna Karibų jūra. Tačiau po šios vakarienės jaučiausi taip, lyg pačiame Vilniaus centre būčiau atradusi Karibų piratų kadaise užkastą lobį. Dar būtinai sugrįšiu!

*********

Only one thing was missing while having this dinner - blue and beautiful Caribbean sea. All in all, after this dinner I felt, that I have just found a treasure of Caribbean pirates, hidden in Vilnius many years ago. Will definitely be back!


Rhum Room
Vilniaus g. 39, Vilnius

Follow my blog on: instagram and facebook.

Komentarų nėra: