2017 m. balandžio 27 d., ketvirtadienis

New Menu Tasting. Grey Vilnius

Sniegas pavasarį jau nieko nebestebina. Šventinės degustacinės vakarienės savaitės darbų viduryje - taip pat. Tačiau buvimas vieno unikaliausių gastronomijos projektų "52 kartai" dalimi, ragaujant spalvingiausius naujojo meniu patiekalus "pilku" pasivadinusiame Vilniaus restorane "Grey" - nustebino ir pakilia nuotaika apdovanojo ne vieną vakaro dalyvį. 

Už kvietimą kartu išbandyti naująjį restorano "Grey" meniu, dėkoju savo draugei, informatyvaus ir išskirtinio tinklaraščio Pietų Pertrauka autorei Robertai.

Paradoksalu, tačiau šio, naujojo restorano "Grey" meniu pristatymo metu, ant stalų mačiau pačias gyviausias ir įvairiausias spalvų puokštes - nuo taurėse švytinčių smaragdinių atspalvių, iki lėkštėse apetitą sužadinančių skaisčių kreminių potepių.

*********

Snow in springtime is not a surprise anymore. New menu degustation in the middle of the week, as well. But being a part of one of the most unique and exceptional gastronomy project "52 times" in Lithuania while tasting new dishes from restaurant called "Grey" new menu, was something that surprised a lot of us.

For this amazing opportunity I'm very thankful to my friend Roberta. She is also an author of very original and interesting food blog - Pietų Pertrauka.

Even though, the restaurant is called "Grey", this time it showed us the most playful and warm spring colors. Starting from bright emerald colors in our glasses and finishing with creamy pastel tones in our plates.

"52 kartai" fotografas ir idėjos autorius Robertas Daskevičius/Photographer and author of project "52 times" Robertas Daskevičius

Pirmiausia, vakaro sumanytoja ir organizatorė, restorano "Grey" marketingo vadovė Kristina Pišniukaitė pristato ir trumpai papasakoja apie Roberto Daskevičiaus sumanytą ir įgyvendinamą projektą "52 kartai".
Robertas vakaro metu mielai bendravo su svečiais, dalinosi savo patirtimi ir atsakė į visus rūpimus klausimus. Būnant tokioje malonioje ir šiltoje aplinkoje, vakarienė tampa jau nebe paprastu maistu, bet išskirtine ir ypatinga proga.

*********

Firstly, the main organizer of the evening and "Grey" marketing manager Kristina represented us guests of the evening and told us more about the project "52 times".
The photographer and author of "52 times" idea Robertas Daskevičius was very friendly and warm. He talked with everyone and shared his own experience. The atmosphere of the evening was more than pleasant.

"Pasitikimo kokteilis"/"Welcome cocktail"

"Grey" išlaikė savo solidų stilių, neperkraudami stalų nereikalingomis detalėmis. Žydinčios šakelės tobulai derėjo prie šio, kiek modernaus ir santūraus restorano interjero.

*********

"Grey" kept their own solid style and didn't put too many unnecessary things on the tables. Blooming little branches looked very subtle and went perfectly with the style of interior here.


"Grey" restorano šefas Ričardas Leckas ir jo "dešinioji ranka" Lukas Semeževičius vakaro metu pristatė ir apie kiekvieną patiekalą trumpai papasakojo vakaro svečiams.

ŠEFO KOMPLIMENTAS

Garbė pradėti naujojo "Grey" meniu - "Ryškiau|stipriau|geriau" pristatymą atiteko traškiam ir spalvingam (esu tikra, jog šį žodį mano straipsnyje sutiksite dar ne kartą) užkandžiui - "Grey" duonelei su spalvingais kremais. Kiekviena spalva atskleidė skirtingą skonį, žolelės suteikė gaivos, o duona buvo traški, tačiau laužoma nebyrėjo - puikus startas. Šalia šio "Šefo komplimento" patiektas "Green Green" nealkoholinis kokteilis, kuris skleidėsi bananų, kokosų, špinatų ir kreminių avokadų natomis.

*********

The honor to start a new "Grey" menu called "Brighter|stronger|better" was dedicated to colorful (I'm pretty sure you will find this word many times in this article) and crispy starter - a loaf of "Grey" bread with colorful spreads on top. Each of them had a very different taste, herbs gave freshness. The bread was crispy, but didn't broke into pieces while we were eating it. Together with this starter we got a healthy "Green Green" cocktail from bananas, coconut milk, spinach and avocado.


Turiu paminėti, jog tai buvo bene pirmasis naujojo meniu pristatymas, kuriame prie kiekvieno patiekalo galėjome paragauti ir po skirtingą, prie maisto derantį gėrimą.

UŽKANDIS

Tik perskaičiusi užkandžio aprašymą, jau galėjau pasakyti, jog skonis man tikrai patiks - esu prisiekusi sūrių mylėtoja. Ypatingai, jei tai ožkų pieno sūris, kurį ir ragavome ryškiose "Grey" salotose. Pagardintas mini paprikomis, vytintais vyšniniais pomidorais ir sezaminiu padažu, patiekalas susiliejo į tobulą visumą. Šalia jos ragavome alkoholinį - "Green El Diablo" kokteilį, kuriame jautėme tekilos natas.

*********

I have to say that this was probably the first time during the new menu tasting, when we had opportunity to try a different drink with every dish.

Even after only reading a description of a second starter, I was able to decide, that I will like it. You may ask - why? Because I'm a huge cheese lover. Especially if we are talking about goat's milk cheese - I simply can't resist. So the second starter was a green salad, with a crispy piece of goat's milk cheese, mini paprika, dried cherry tomatoes and sesame sauce. The dish was very very tasty and reached a perfect harmony. We also got a cocktail "Green El Diablo" which included tequila and was really very green and very bright. 

Restorano šefo "dešinioji ranka" - Lukas Semeževičius

Turiu pasakyti viena - "Grey" be abejonės nustebino patiekalų pateikimu. Mielai tituliuočiau juos kaip gražiausių pavasarinių spalvų ir tekstūrų architektais lėkštėje.

SRIUBA

Sriuba ir vėl buvo "mano stiliaus" - kreminė ir gardinta pelėsiniu sūriu. Vyne virtas vėžiukas, nors ir neturėjo daug skonio, lėkštėje atrodė tiesiog pasakiškai. O sriuba išties buvo be galo skani. "Red Poppy" kokteilis, mano nuomone, prie patiekalo skonio nederėjo, tačiau "Ryškiau|stipriau|geriau" idėją perteikė su kaupu.

*********

I have to admit that "Grey" surprised me by their original ideas how to represent their food on the plate. I would call them architects of most beautiful and bright spring colors on the plate.

It was a time to taste a soup. The ingredients of it were again "my type of taste". The soup was creamy and had some moldy cheese in it. A small crayfish cooked in white wine on the top didn't have a lot of taste but looked just perfectly on the plate. "Red Poppy" cocktail was not the best "companion" for the soup, but it perfectly expressed "bright and colorful" idea of "Grey" new menu.


Robertui besidarbuojant su foto kamera ir mums besišnekučiuojant apie gastronomijos vėjus Lietuvoje, nė nepastebėjome, kaip įpusėjome ragauti naująjį "Grey" meniu. Kol kas įspūdžiai - patys geriausi, todėl su nekantrumu laukiame vakaro "žvaigždžių" - karštojo patiekalo ir deserto.

KARŠTAS PATIEKALAS

Nemeluoju, kai padavėjai ant stalo dėliojo lėkštės - aiktelėjau. Baltame vyne virta didžioji aštuonkojo koja, patiekta su vėžiuku, sojų pupelėmis ir bulgur kruopomis atrodė tarsi meno kūrinys, kurį norėjosi fotografuoti iš visų pusių, o vakarienei pasibaigus - dar ir dar kartą sugrįžti prie šių kadrų peržiūrinėjimo. Aštuonkojis buvo paruoštas tikrai neblogai, tačiau valgant norėjosi kokio nors skystesnės tekstūros priedo, lengvai sušvelninančio jūrinio patiekalo skonį. 
"Pink Dragon" alkoholiniai kokteiliai nukėlė į tikras atostogas prie jūros, su daug palmių, šviežiomis jūros gėrybėmis ir rožiniais akiniais, kurių taip nesinori nusiimti. 

*********

While talking about new restaurants in Lithuania and while observing the work of Robertas, we didn't notice that our dinner is actually coming to and end. 

The main dish was something that I have never saw before. I mean, the food on the plate looked incredible. These colors and textures were so pretty, that I just wanted to stare at them the rest of the evening. I think that's why I have the biggest number of pictures of this dish. 
So we tried octopus with "bulgur" groats, soy beans and small crayfish. I actually enjoyed the taste of octopus, but some lighter ingredients were missing. The garnish was really rich in flavor, while eating them I felt that I need something that could reduce this intensity a bit. 
"Pink Dragon" cocktail made me feel like I'm on holiday by the sea, enjoying the sun, palm-trees, fresh seafood and pink sunglasses which are so hard to take off.


DESERTAS

Kaip visuomet - visų labai laukiamas desertas kėlė smalsumą. Čia "Grey" nepraleido progos pademonstruoti savo "firminio ženklo" - mažuose pilkuose "vazonėliuose" patupdyto mangų - pasiflorų kremo su šokoladinio pyrago trupiniais. Jūra, vasara, Karibai, švelnumas, atsipalaidavimas ir lengvumas buvo epitetai, kurie sukosi galvoje ragaujant šį subtilų ir skonio receptorius džiuginantį desertą. Turbūt Karibus labiausiai man priminė "Purple rain" kokteilį puošianti "žvaigždutė". Tačiau neabejokite - net ir be jo pilkasis "Grey" "vazonėlis" atneš maloniausius atostogų pojūčius. 

*********

Dessert time is always something that everyone is waiting for. "Grey" didn't miss opportunity to represent their "signature" dessert in a small grey "flowerpot". Here we found light and subtle mango - passion fruit cream with chocolate cake crumbs on top. Sea, summer, tenderness, relaxation and lightness was everything I wanted to think while eating this dessert. A cocktail "Purple rain" was a last note that finished our tasty and beautiful "spring holiday" evening.


"Ryškiau|stipriau|geriau" - naujojo meniu pavadinimas, visu šimtu procentu atitinkantis realybę. Ryškios spalvos ir stiprūs skoniai leido ir vėl patikėti, jog pavasaris kada nors ateis, o skanūs patiekalai, jauki atmosfera, malonus aptarnavimas ir šypsenos pranešė žinią - "Grey" atgimė visai ne pilkomis, o tik pačiomis gyviausiomis ir ryškiausiomis spalvomis.

Už galimybę praleisti puikų vakarą ir iš arti susipažinti su projekto "52 kartai" užkulisiais dėkoju visai "Grey" komandai, renginio organizatorei Kristinai, "52 kartai" fotografui ir idėjos autoriui Robertui, o labiausiai - draugei ir kolegei Robertai.

*********

"Brighter|stronger|better" is the name that perfectly reflects the reality. Bright colors and strong flavors let us believe again that spring will definitely come to Lithuania one day. Tasty foods, cozy atmosphere, nice service and smiles meant that "Grey" is celebrating spring without any grey color.

Grey
Pilies g. 2, Vilnius

Follow my blog on: instagram and facebook.

1 komentaras:

Živilė rašė...

Kaip seniai noriu El Diablo pabandyti pasidaryti namuose! Tas kokteilis turi kažką TOKIO.. Ne veltui jis, matyt, priskiriamas prie moteriškių kokteiliukų TOP trejeto: https://www.delfi.lt/5braskes/skanios/3-kokteiliai-tavo-puikiam-moteriskam-vakareliui.d?id=64087384# :D Tik receptuose niekur neradau nurodyta, kokią tekilą naudoti, nes aš asmeniškai esu ragavusi baltos ir sidabrinės ir man skoniai skyrėsi, tad įtariu, kad ir kokteilio skonį keis. O plius, matau, kad yra ir dar daugiau rūšių: http://www.vynoteka.lt/tekila - pvz. meksikietiška su kavos ir šokolado skoniu.. išvis kosmosas. Gal pavyko receptuką išgirsti to kokteilio netyčia? Na, arba gal bent sužinojot, kas toji ryškiai žalia spalva kokteilyje? :) Nes tradiciniam El Diablo, berods, nieko žalio nesideda (išskyrus žaliąja citriną).