2017 m. kovo 27 d., pirmadienis

Lunch Time. "Dublis" Vilnius

Kai tavo gimimo diena "nutinka" savaitės darbų viduryje - turi būti kūrybingas. Pietauti neskaičiuojant laiko, skanauti šampaną ir gimtadienio tortą prisimenant gražiausius gyvenimo įvykius draugų būryje galbūt ir nepavyks, tačiau gerą maistą ir pakilią nuotaiką, eleganciją ir grakštumą, trumpą atokvėpį nuo kasdienės rutinos ir šventinę atmosferą rasti ir padovanoti sau galėsite restorane "Dublis".

*********

When your birthday "happens" on a busy workday, you have to be creative. To have a long lunch with fiends when drinking champagne, eating birthday cake and remembering beautiful moments of life may not be the case, but good food, festive atmosphere, short break from daily routine, elegance and grace you will find and be able to give to yourself as a present at the restaurant called "Dublis".


"Dublyje" pietauju jau ne pirmą kartą, tad nenuostabu, jog šią vietą drąsiai rekomenduoju tiems, kuriems rūpi kokybė ir skonis, stilinga, jauki aplinka bei profesionalus aptarnavimas. 

*********

I'm having lunch at "Dublis" not for a first time. That's why it is not a surprise that I freely recommend this place for those who care about high quality food, stylish and cozy atmosphere and professional service. 


Tačiau sugrįžkime prie pagrindinės temos - dienos pietų. Mano rekomendacija - išbandykite "Dublyje" siūlomą "Prix fixe" dienos pietų pasiūlymą - į jį įtraukti visi tą dieną siūlomi valgiai ir gėrimai - užkandis, pagrindinis patiekalas, desertas, taurė pasirinkto gėrimo (sultys, vynas arba alus) bei kava. Šis rinkinys jums atsieis 12 eurų.

Savo šventinius pietus pradedame nuo šviežios ir purios duonos, patiekiamos su debesų lengvumo sviestu. Iš tiesų, šiuos epitetus vartoju visai neatsitiktinai - nesu iš tų, kurie mėgsta užkąsti prieš pagrindinius patiekalus, tačiau tą kartą sustoti nepavyko - duona užbūrė visus pojūčius.
Dienos pietums paruošta "Minestrone" sriuba buvo puiki: turtinga, soti ir kvapni.

*********

But let's get back to our main topic - daily lunch offer. I highly recommend you to try their "Prix fixe" menu, where all dishes of the day are included. A starter, main course, glass of wine/beer/juice, dessert and coffee will cost you 12 euros.

We start our lunch from fresh and fluffy bread with light butter that seems to be made from the clouds. Believe me, I use these adjectives for a reason. Even though, I'm not a fan of snacking while waiting for my lunch to arrive, at "Dublis" I just couldn't stop eating these light pieces of heaven.
Daily soup "Minestrone" was very delicious: rich in flavor, warming and full of nice aroma.


Karštas patiekalas - sultinga avienos mėsa buvo viena geriausių kada nors ragautų - minkšta, švelni ir nepriekaištingai iškepusi. Bulvių piure, apkepti svogūnai ir subtilus slyvų padažas grojo švelniausiomis melodijomis. 
Atskiras komplimentas indams - tokiose lėkštėse maistas pasidaro dar įsimintinesnis ir patrauklesnis.

*********

The main course was juicy mutton meat with potato pure, baked onions and subtle plum sauce. I actually thought that the meat of mutton we tried was one of the best I have ever eaten. Very well prepared.
A separate compliment goes to these nice plates - food looks even more aesthetic in them. 


Mano gimtadienio tortu tapo puikiai paruoštas cappuccino ir sūdytos karamelės pudingas su sviestinių sausainių gabalėliais. Jame ir vėl sutikau tą nepaprastą lengvumą, todėl imu svarsyti - galbūt tai "Dublio" vizitinė kortelė? O gal užuomina į tai, kokie bus mano ateinantys metai? Turiu pripažinti, jog tam aš visai nesipriešinčiau.

*********

Instead of birthday cake I had a well-prepared cappuccino and salted caramel pudding with a pieces of crispy buttery cookies. Here I met that special lightness again and actually started to think - maybe it is a signature of "Dublis" restaurant? Or maybe it is an allusion to upcoming year of my life? I have to say, that I wouldn't mind that. 


O šiuos dienos pietus į savo favoritų sąrašą įtraukiu kaip vienus gražiausių. Tokius, kuriuos norėsis prisiminti net ir lygiai po metų - draugų būryje skanaujant šampaną ir gimtadienio tortą.

*********

This lunch time at "Dublis" I can describe as one of the most beautiful daily lunch that I have ever had. Even after one year it will be nice to remember it while drinking champagne, eating my birthday cake and remembering beautiful moments of life with my friends. 

Dublis - restoranas / braserija
Trakų g. 14 Vilnius

Follow my blog on: instagram and facebook.

2 komentarai:

Jullellson (Yulia) rašė...

Hi Greta,
I'm glad you liked the table-ware, it's from Finnish Iittala - I have Taika-collection (the coffee plate and the mug) back at home in Finland.

It was really nice bumping into you on the street the other day ;)


Have a great weekend!

Prestige rašė...

Yulia, this is so nice to see Your comment here! :)
Yes, I really liked them. It gives that stylish yet cozy atmosphere. You have a very good taste I have to say ;)

Thanks for saying "hi" to me, we should drink a cup of coffee in this beautiful weather! :)

Have a lovely week!