Lunch Time. Tapas Vilnius

Apie ką dažniausiai svajojate belaukdami dienos pietų pertraukos? Leiskite, atspėsiu -  apie pailsėti ir atitrūkti nuo darbų leidžiančią neįpareigojančią aplinką bei apie paprastą, tačiau kokybišką ir sotų maistą? Dažniausiai tai yra viskas, ko reikia, jog dienos darbai toliau tęstųsi sėkmingai. Visa tai praėjusią savaitę radau apsilankiusi ispaniškos virtuvės restorane "Tapas".

Apie šį, ispanų virtuvės restoraną įvairiausius atsiliepimus skaičiau dar būdama Paryžiuje, todėl lengva ranka įrašiau šį pavadinimą į "būtinų aplankyti vietų" sąrašą. Taip vieną žvarbią spalio popietę su drauge ir nuskubėjome į "Tapas" - sušilti bei paragauti dienos pietų metu siūlomo patiekalų komplekto. O jie čia dviejų tipų: sriuba + pagrindinis 6 € arba sriuba + pagrindinis + desertas 7 €. Be abejonės, viską galite pirkti ir atskirai. 

**********

About what do you think while waiting for your lunch break? Let me guess - about calming and cozy atmosphere and about simple, but high quality delicious food? I think this is everything you need to successfully continue your day. Exactly these things last week I found at Spanish cuisine restaurant called "Tapas".

I heard about this restaurant when I were in Paris, so I immediately wrote down "Tapas" name in my "must visit" list. And one cold day of October me and my friend went there - to warm up and to try their daily lunch offer. "Tapas" every day prepares two special offers for lunch: one for 6€ - soup and main course, another one for 7€ which offers a bowl of soup, main course and dessert. But of course you can buy everything separately.



Vos tik įėjusi, lieku maloniai nustebinta interjeru (patalpa nėra labai didelė, tačiau jauki ir stilinga) bei šiltu ir draugišku aptarnavimu.
Iš karto užsisakome dienos pietų metu siūlomos trintos morkų sriubos. O ji tokia soti, tiršta ir gardi. Sušildanti ir suprantanti - na, ko gi daugiau galima reikalauti iš sriubos? 

Toliau sekė sunkus sprendimas - pasta su ančiuviais juodosiomis alyvuogėmis ir sūriu ar mėsainis su jautiena, barbekiu padažu ir bulvytėmis? Pastebėjau, jog retai kada atsilaikau patiekalams su jautiena. Neatsilaikiau ir šį kartą. Ir žinote, dar niekada akys manęs taip nebuvo apgavusios. Iš pirmo žvilgsnio nuteista mėsainio bandelė buvo tuoj pat išteisinta mano skonio receptorių - šilta, lengvai traški ir tokia minkšta, jog paėmus mėsainį į rankas, nebesinorėjo jo paleisti. Viduje - plėšyta jautienos mėsa, barbekiu padažas, gaivus pomidoras, marinuoti agurkėliai ir jokių įkyrių skonių ar nereikalingų padažų. Šalia - keptos bulvytės (baby potatoes). 

*********

When I just entered "Tapas" restaurant (space here is not very large, but cozy and stylish) I was warmly welcomed by the staff. 
At first, we order a bowl of carrot soup. And it is so filling, rich and tasty. Very warming and understanding - what you can ask for more from the soup?

Then I had to make a hard decision - pasta with anchovies, black olives and cheese or burger with beef, bbq sauce and baby potatoes? I noticed that I can hardly say "no" to meals which contain beef. So this time it was the same - I chose a beef burger. And you know what? My eyes lied to me. When I saw it, I thought it will be just a plain and not rich in flavor burger. But when I took it into my hands, I changed my mind - the bun was so crispy, soft and tasty, with generous amount of pulled beef, bbq sauce, refreshing tomato and pickles. Without any unnecessary flavors and sauces. 


Po šių pietų jaučiausi tokia soti, jog apie maistą negalvojau iki pat vakaro, tačiau ir dabar, atsiminusi šiuos pietus, noriu sugrįžti išbandyti kitų dienos pietų metu (ir ne tik) siūlomų "Tapas" virtuvės patiekalų. Tad "Tapas" dienos pietums sakau "taip" ir turbūt vertėtų ištarti - hasta pronto!

*********

After this lunch I was feeling so full that I didn't want to think about food until the evening. But when I remember this lunch I think that I would like to come back and try other dishes from their menu. So I say "yes" for this "Tapas" lunch and also - hasta pronto!

Tapas
J.Basanavičiaus g. 15, Vilnius
Follow my blog on: instagram and facebook.

Komentarai