Breakfast in City. Brunch at Restobaras Kablys. Vilnius

Jeigu kada nors jautėtės blogai tingėdami, tai žinokite, jog ta diena, kai galite tingėti be jokių sąžinės priekaištų jau atrasta! Ji vadinasi - lietingas rudens sekmadienis. Atrodo, restobaras "Kablys" jau seniai žino šią šventadienio sėkmės formulę ir ilsėtis siūlo visą pusdienį. Ką jau pusdienį, galima sakyti - visą dieną! Lietuvoje su kiekvienu savaitgaliu vis labiau populiarėjantis brunch sekmadienis "Kablyje" - kone karališkas - su draugais, muzika, atpalaiduojančia atmosfera ir nesibaigiančiais įvairiausiais patiekalais. Būtent apie visus šiuos sekmadienio malonumus tuoj pat papasakosiu jums.

*********

If you ever felt guilty because of your laziness, you have to know that on a rainy Sunday you can be lazy as much as you want. Seems like restobar "Kablys" found this secret a while ago. That's why it is such a pleasure to come here for a Sunday brunch. To warm up, to meet your friends and to eat as much as you want for a very tempting price.  That's what "Kablys" brunch is about. 


Negaliu nesižavėti tokio stiliaus vietomis kaip restobaras "Kablys" - jos spinduliuote spinduliuoja gyvenimą be streso. Patekus į tokį restobarą norisi net batus nusiauti ir į šlepetes įsispirti - gera, kaip namie. Lofto stiliaus patalpoje jau šurmuliuoja būrys žmonių, nors atvykstame vos 15 minučių po atsidarymo.

Sistema tokia - kasoje susimoki už brunch 10 eurų, tavęs paklausia, ar norėsi Benedikto kiaušinių, o toliau jau viską sprendi pats. Į kainą įskaičiuota Mimosa ir karštas gėrimas.

Benedikto kiaušinius galėčiau valgyti kiekvieną sekmdienį, bet tokius, kaip Kablyje - dar ir šeštadieniais. Viskas labai paprasta - patiekalas paruoštas be papildomų priedų, išskyrus špinatų lapelius, padažą ir duoną, ant kurios patiekti kiaušiniai. Įsidėti aspkrudusios šoninės, keptų pievagrybių ar kitų priedų galite kiek tik norite ir kaip tik norite. Tačiau net ir paragavus Benediktus be priedų likau sužavėta skoniu: padažas, bandelė, kiaušinio tekstūra - viskas be galo gardu. Gabalėlis šoninės patiekalo paletę tik dar labiau paįvairino spalvomis.

*********

I really like this kind of places like "Kablys". Here you can always find a life without stress. When you enter this place you want just take your shoes off, cause it feels like home. The space is full of people when we come here. But there is nothing to worry about if you have booked the table before. I really suggest you to do that.

The system is very simple - you pay 10 euros for brunch (yes, that's the price for everything), then you can say whether you want eggs Benedict or not and the rest part of breakfast depends on you: you can choose whatever you want and as much as you want. Mimosa and hot drink is included in price as well.

I could eat the eggs Benedict every single Sunday, but the ones that "Kablys" prepared for us I would like to eat on Saturday as well. They were made without any bacon or salmon, because at the bar you can add everything you want. Brilliant idea. And I was really pleased with the taste of this dish.


Toliau ragaujame visko po truputį: pomidorų padaže troškintų midijų, minkščiausių itališkų bulvių virtinukų gnocchi, daržovėmis įdarytų traškių spring rolls suktinukų, sūrių, kumpio, vaisių... Galva ne juokais apsisuka, norint išsirinkti, ką toliau ragausi.

Atėjus kavos metui ieškome deserto, o čia ranka tieste tiesiasi ties mažomis sviestinės tešlos bandelėmis su įvairiausiais priedais (su aviečių džemu, traškiais šokolado gabalėliais, puriu klevų sirupo įdaru..) ir įspudingai atrodančiu chia sėklų pudingu, pagardintu vaisių tyre ir šokoladu. Pasakysiu atvirai - šis pudingas nurungė visus pyragus ir tortus - klampioje tekstūroje paskendę šokoladinių dribsnių gabalėliai maišėsi su pasiflorų tyre, šokolado drožlėmis ir saldžiu bananu.

*********

Then we try everything: mussels, Italian gnocchi, spring rolls, various cheeses, ham, fruits... It is really complicated to choose!

When a coffee time comes we're looking for a dessert. Here you can choose different buttery mini buns stuffed with jam, maple syrup, cream or just a classical French croissant. Heaven I would say. But the main dessert was made from chia seeds cream, with loads of passion fruit jam, chocolate and sweet bananas on the top. And it was really - the top. I was impressed how tasty can be this healthy dessert.

Žavusis chia sėklų pudingas su pasiflorų tyre ir šokolado drožlėmis


Per beveik tris valandas ("Kablyje" brunch tęsiasi nuo 12 iki 17val.) paragavau visko po truputį ir galiu drąsiai teigti, jog niekuo nenusivyliau. Sotu, skanu, draugiška ir šilta! Būtinai sugrįšime.

*********

At "Kablys" we spent three hours (brunch here lasts from 12 to 17 pm) and tried almost every meal. I can truly say that I was pleased with the taste of everything. Very tasty, friendly and warm. Definitely coming back again!

Restobaras Kablys
Kauno g. 5, Vilnius

Follow my blog on: instagram and facebook.

Komentarai