Interview with Food Bloggers "Where2eatLithuania"

Į Lietuvą pamažu atkeliaujantis maisto kultas pasėjo ne tik naujų restoranų bei kavinukių kūrimosi maniją, bet ir paskatino Lietuvai pakankamai naujos blogginimo sferos atsiradimą. Food bloggers - tai žmonės, pametę galvą dėl gastronomijos, naujų restoranų ekspertai, kokybės žinovai ir brunch'ų mylėtojai, savo patirtį kruopščiai aprašantys socialiniuose tinkluose ir negailintys vertingų patarimų savo sėkėjams. Būtent tuo užsiimanti komanda "Where2eatLithuania" savo instagram paskyroje atskleis jums visas Vilniaus (ir ne tik!) restoranų subtilybes. O ar kada nors pagalvojote, jog už šio žaisimingo slapyvardžio slepiasi jauna, marketingo įmonę valdanti pora? Apie skaniausius atradimus Lietuvoje bei už jos ribų viena gražią šeštadienio popietę pasikalbėjome prie puodelio kavos.

Skaitinėdama "Where2eatLithuania" instagram paskyros įrašus vis pagalvodavau, jog būtų be galo įdomu susipažinti su šiais maisto bloggeriais gyvai. Ir iš tiesų, dalyvaujant "Vapiano" degustacinėje vakarienėje mano noras išsipildė. Julija ir Konstantinas - jauni, beveik visą pasaulį išnaršę, gerą maistą mylintys žmonės turėjo daug ką papasakoti, todėl susitikome apie viską pasikalbėti plačiau. 

***********

The number of new restaurants and cafes in Vilnius is growing really fast these days. As fast as a number of the new food bloggers. In other words: people who are passioned about gastronomy, who know everything about good food and never skip the opportunity to try a new restaurant in town. They write about their gastronomic experience on their blogs and always give a bunch of advices to their followers. This is exactly what "Where2eatLithuania" team does on their Instagram account. Here they will reveal you all the secrets about the best food in Lithuania. But have you ever thought that people who are writing all these informative texts are a young couple, working on their own business company? About the most "delicious" discoveries we talked on a lovely Saturday afternoon.

While reading the reviews of "Where2eatLithuania" on their Instagram account, I was always thinking that it would be so nice to meet these people in a real life. And when I was participating in the tasting dinner that "Vapino Vilnius" organised few weeks ago, my wish came true. Julija and Konstantinas are young, addicted to travelling and good food people. So it was really interesting to listen their life experience while drinking a cup of coffee.


• Pakalbėkime apie viską nuo pradžių. Kaip kilo idėja užsiimti blog'o apie maistą kūrimu?
Ilgą laiką gyvenome užsienyje, drąsiai galime save pavadinti "keliautojais". Aplankėme nemažai šalių, kurios tik dar labiau paskatino aistrą maisto kultūrai. Išragavę nemažai pasaulio virtuvių susiformavome tam tikrą viziją, koks turėtų būti geras patiekalas. Užsienyje maisto blog'ai yra labai populiarūs. Kai prieš porą metų grįžome į Lietuvą, čia pasigedome tokios platformos. Nežinojome, kur kreiptis norint pasikonsultuoti ar perskaityti atsiliepimų apie veikiančius restoranus, ir jų gaminamus patiekalus, sužinoti vyraujančias kainas. Galutinai idėją sukurti savo maisto blog'ą subrandinome po praėjusios vasaros kelionės į Ameriką.  Taip jau metus gyvuoja "Where2eatLithuania". 

• Kodėl savo apžvalgoms pasirinkote būtent "Instagram" paskyrą?
Norėjome informaciją pateikti pačiu patogiausiu ir paprasčiausiu būdu. Ilgi straipsniai pradedami kavinės įsikūrimo istorija ir baigiami interjero aprašymu nebuvo mūsų idėja. Siekiame, kad žmogus greitai ir patogiai rastų ieškomą informaciją - patiekalų kainą, vaizdą ir atsiliepimą apie skonį. Tam tinkamiausia pasirodė Instagram paskyra.

• Susilaukėte nemažai populiarumo. Ar dažnai gaunate privačių žinučių su klausimais, kur skaniai pavalgyti, ką išbandyti?
Tokių klausimų susilaukiame kasdien. Daugiausia iš turistų. Nors atsakinėjimas į žinutės kainuoja labai daug laiko, tačiau pro akis nepraleidžiame nei vienos. Juk imdamiesi šios idėjos įgyvendinimo patys supratome atsakomybę prieš savo sekėjus.

• Ar "Where2eatLithuania" daugiau orientuota į Vilniaus restoranus ir kavinukes? 
Kadangi gyvename Vilniuje, daugiausia apžvalgų šiuo metu pateikiame būtent iš sostinės, tačiau tik atsiradus progai išbandyti naujus restoranus kituose Lietuvos miestuose - iškart ja pasinaudojame. Ateities planuose - ne vienas Lietuvos miestas!

• Ar sunku restoranui skirti neigiamą įvertinimą?
Niekada nepuolame teisti. Suprantame, jog visiems visko pasitaiko, galbūt nepasisekė, galbūt bloga diena pamainai, todėl esame linkę suteikti antrą šansą. Atsiliepimą rašome tik aplankę restoraną mažiausiai du kartus. Be to, visuomet atėję padavėjų paklausiame, ką galėtų rekomenduoti, koks patiekalas reprezentuoja jų restoraną geriausiai. 

• Ar laisvais nuo darbo rytais patys ruošiate pusryčius namuose?
Darbas atima beveik visą mūsų laisvalaikį. Tik atsiradus laisvai minutei, einame išbandyti naujų vietų ir kavinukių. Taip nutinka ir tais tingiais savaitgalio rytais, kuomet užuot gulėjus lovoje, keliaujame semtis idėjų naujiems straipsniams.

***********

• Let's start from the beginning. Why you decided to create a food blog?
We were living and traveling abroad all the time so we can easily name ourselves as a travelers. We tried many different world's cuisines so we decided that we have formed our own opinion about what good food is. Food blogs are really popular in other countries. When we came back here two years ago we missed the platform like that in Lithuania. We didn't know where you can get the information about the restaurants, food prices and menus. After our trip to USA last summer, we finally decided to create our own food blog. So it's been already one year when "Where2eatLithuania" exists.

• Why you chose the Instagram as your blog platform?
We wanted to give the information to our followers in the easiest and most comfortable way. It was not our idea to write a long articles about the restaurants. We wanted to give a useful information that people are usually looking for while choosing the restuarant: the appearance, the price and the taste of the dishes.

• You received a lot of attention. Do you often get a private messages with questions?
We receive the private messages every day. Especially from tourists. And we always answer to every question. We knew our responsibilities when we started to write our food blog.

• Are you more interested in the restaurants that are located in Vilnius? 
Just because we're living in Vilnius the biggest part of our reviews are exactly from the places in this city. But if we have an opportunity to try something new in other towns, we're taking it without doubts.

• Is it hard to give a negative reference to the restaurant?
We're not used to judge anyone. We understand that sometimes it might be just a bad day for a staff, so we always give them a second chance. When we come to the new place, we always ask the waitress what dish represents their cuisine the best. We write the reference only after visiting the restaurant two times at least.

•Do you prepare your breakfast at home when you have a free from work weekend ?
We're working almost all the time. So if we have a free moment, we usually go to try some new places. The same thing happens on the weekends. Instead of lying in bed we go and explore new cafes.


• Kur ieškote įkvėpimo?
Sekame užsienio bloggerius, stengiamės kasdien pasidomėti, kas naujo maisto pasaulyje. Žinoma, nemažą dalį įkvėpimo parsivežėme iš savo kelionių.

• Kalbant apie maistą, kokius patiekalus/maisto produktus galėtumėte išskirti kaip savo mėgstamiausius?
Julija: Aš linkusi valygti sveikiau, įvairausios salotos, vaisių kokteiliai - tai mano maistas. Žinoma, niekada neatsisakau paragauti patiekalo, kuris ir nėra sveikas. Kitaip negalėčiau išlikti objektyvi vertinant restoranų siūlomus valgius. 
Jeigu reikėtų išsirinkti tobulus pusryčius, rinkčiausi kruasaną. Taip pat esu didelė macarons gerbėja. Atmintyje iki šiol įstrigęs Prancūzijoje ragautas rožių ir citrinų skonio macaron.
Konstantinas: Mano skonis tradiciškesnis, mėgstu sočius mėsos patiekalus, nepraleidžiu progos paragauti gero mėsainio.

• Ar manote, kad šalies virtuvė yra puikus būdas pažinti tos šalies kulūtrą?
Be abejonės, maistas suvienija, juk patys geriausi pokalbiai gimsta prie stalo :)

***********

• Where're you looking for an inspiration?
We follow the food bloggers from all over the world, but we think that the biggest inspiration are our travels.

• Talking about the food, what dishes/food products you could name as your favorites?
J: I love healthy food. Various salads, fruit cocktails are my favorites. But of course, I'm not afraid to try something unhealthy. Otherwise I couldn't be objective while rating the food at the restaurants.
If  I would have to choose my perfect breakfast food it would definitely be a croissant. I also am a big fan of macarons. I'll always remember the taste of rose and lemon macaron that I tried in France.
K: My taste is more simple, I like good steaks or burgers. It's always interesting to taste a good meat.

• Do you think that food is one of the best ways to know country's culture?
Without any doubt. We all know that the best conversations begins while enjoying food together :)


Apkeliavusi kone pusę pasaulio pora tikina, jog širdyje jie - patriotai, todėl net neabejodami atsako - gyventi liks čia, tėvynėje. Belieka tik džiaugtis - atnešę naujų vėjų į Lietuvos gastronomijos pasaulį, "Where2eatLithuania" mums žada dar daug įdomių ir "skanių" apžvalgų.

***********

Traveled all around the world a couple assure they're real patriots of Lithuania so they will definitely will stay and live here in their country. All we can do is to be glad. By creating something new and interesting in the gastronomic world of Lithuania, "Where2eatLithuania" promises to us more and more interesting "delicious" reviews.

Follow Where2eatLithuania instagram.
My instagram and facebook.

Komentarai